Cıva ilk kez oy istedi

6 Mart Pazar günü yenilenecek olan Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimleri öncesinde Musa Yukarı ve Ali Rıza Çolak'ın Muhammed Yavaş liderliğinde birleşmesinin ardından Cıva İsmail ilk kez şoför esnafından oy istedi

Cıva ilk kez oy istedi

9 Ocak’ta yapılan Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası seçiminde yaşanan liste krizi YSK tarafından seçimin 6 Mart’ta yenilenmesi kararı almasına neden olmuştu.  6 Mart tarihinde yeniden sandık başına gidecek olan şoför esnafından ilk defa oy istediğini belirten mevcut Oda Başkanı Cıva İsmail Akman, “5 defa oda seçimi için aday oldum. Bugüne kadar hiçbir üyemden oy istemedim. Kendileri benim başkan olmam yönünde irade gösterdiler. Ancak ben Cıva İsmail Akman olarak ilk defa üyelerimden, 9 Ocak’ta seçime gelip oy kullanan ve iradeleri gasp edilen 684 oda üyemizin iradelerine sahip çıkmak için oy istiyorum” dedi.

“ÜYELERİMİZ GELİP OY KULLANSINLAR”

İlçe Seçim Kurulu’nun 9 kişiden oluşan yönetim kurulunun mazbatasını teslim ettiğini belirten Akman, “Torbalı İlçe Seçim Kurulu, seçimde sonradan 9’dan düşürmek zorunda bırakıldığımız 7 kişilik yönetim kurulu üyesi listemize 2 yedek üyemizi ekleyip 9 kişilik yeni yönetimimizin mazbatasını da teslim etmişti. Ama Ankara’dan dayıları var ya, oradan bozdurdular. Şimdi 6 Mart 2022 günü seçim tekrarlanacak, o gün direk oy işlemine geçilecek. Öncesinde herhangi bir şey olmayacak. 949 üyemizden, o gün gelip 685 üyemizin hür iradesini yok sayan, üyelerimizin iradelerini çöpe atanlara en iyi cevabı vermelerini istiyorum. 5 dönemdir seçim kazanıyorum, bir kişiden daha oy istemedim ama şimdi 949 kişinin oyunu listemize istiyorum. 5 dakikalık da olsa o gün gelip oylarını kullansınlar. Allah her zaman doğruyla beraberdir” diyerek sözlerine son verdi.