Çocuklarin günahi ne?
Akraba evliligi yapan kuzenler Ahmet ve Meliha Kayaalp'in 7 çocugundan 5’i agir özürlü. Ilerleyen yaslarina ragmen gelisemeyen çocuklarin drami yürek burkuyor PAMUKYAZI Mahallesi’nde ikamet eden Kayaalp ailesinin 7 çocugundan 5’i özürlü. Akraba evliligi sonucunda dünyaya gelen çocuklarin 3 tanesi kiz, 2 tanesi ise erkek. Baba Ahmet Kayaalp, tarim isçisi olarak çalisiyor. Teyzesinin kiziyla evlendigi için [&hellip]
Akraba evliligi yapan kuzenler Ahmet ve Meliha Kayaalp’in 7 çocugundan 5’i agir özürlü. Ilerleyen yaslarina ragmen gelisemeyen çocuklarin drami yürek burkuyor
PAMUKYAZI Mahallesi’nde ikamet eden Kayaalp ailesinin 7 çocugundan 5’i özürlü. Akraba evliligi sonucunda dünyaya gelen çocuklarin 3 tanesi kiz, 2 tanesi ise erkek. Baba Ahmet Kayaalp, tarim isçisi olarak çalisiyor. Teyzesinin kiziyla evlendigi için pisman oldugunu ifade eden 50 yasindaki Kayaalp, yeni evlenecek gençleri de uyararak ‘Akraba evliligi’ yapmamalari gerektigini söyledi. Yaslari 30’u bulmasina ragmen çocuk görünümünde olan 3 kizin durumu yürek burkuyor.
7 ÇOCUGUN 5’I ÖZURLU
AKRABA evliligi yapan ülkelerin basinda gelen ülkemizde, yapilan 5 evlilikten bir tanesi akrabalar arasinda gerçeklesiyor. Bu sekildeki evlilik-lerinin büyük bir bölümü ise kuzenler arasinda gerçeklestiriliyor. Akraba evliliklerinden dünyaya gelen çocuk-larin büyük bir bölümü ise özürlü oluyor. Pamukyazi Mahallesi’nde yasayan teyze çocuk-lari Ahmet ve Meliha Kayaalp çiftinin Hazal(30), Valide(19), Sakine(16), Aydin(15) ve Ugur(13) isimli 5 çocugu zihinsel özürlü. 7 çocuktan özürlü olanlarin bu durumu yürek burkuyor. 32 yildir evli olduklarini ifade eden Ahmet Kayaalp, “Özürlü çocuklarim disinda Muazzez(23) ve Bahattin(18) isimli iki çocugum daha var. Ama onlarda herhangi bir rahatsizlik yok. 5 çocu-gumu bu sekilde her gördügümde çok üzülüyorum ve keske akraba evliligi yapmasaydim diyorum. Özürlü diye çocuklarimi dövüyorlar. Bir baba olarak bu durum beni çok üzüyor. Esim bir an olsun çocuklarin basin-dan ayrilmiyor. Çocuklarin bakimi çok zor” dedi.
DERNEKLER YARDIM ETTI
1980 yilinda Mardin Mazidagi Atali Köyü’nden Torbali’ya göç ettiklerini ifade eden Ahmet Kayaalp, “Tarim isçisiyim ve her zaman is bulmam mümkün olmuyor. Ilk geldigimiz yillarda çadirda kalmak zorundaydik. 2005 yilinda kendime ev yapmak için çalismalara basladim ama param yetmedi. Bunun üzerine Deniz Feneri, Kimse Yok Mu Dernegi ve muhtarlik bana büyük destek verdi. Onlarin des-tegiyle evimi tamamladim. Kendi-mize ait bir evin olmasi, çocuklarimin bir nebze olsun iyi bir hayat sürme-sini sagliyor, sükürler olsun”dedi.