Çukur'da kara kuzu Avlu'da jandarma!

Torbalı'da yaşayan Tarkan ve Armağan Akıskalıoğlu kardeşler dizilerde yardımcı oyunculuk yapıyor. Birçok dizide kısa roller alan kardeşlerden Tarkan şu an aktif olarak Çukur ve Avlu dizisinde oynuyor. Akıskalıoğlu kardeşler diğer oyuncu arkadaşlarıyla Torbalı'da internet dizisi çekmeyi planlıyor.

Çukur'da kara kuzu Avlu'da jandarma!

TELEVİZYON dizileri ve sinema filmleri oyunculuğu herkesin hayalindeki meslekler arasında başı çekiyor. Keyifli çalışma saatlerinle alınan yüksek ücretlerin nedeniyle meslek seçimini henüz yapmayan gençler oyuncu ajansları veya yarışmalara katılarak oyuncu olmanın yollarını deniyor. Tarkan ve Armağan Akıskalıoğlu da İstanbul gezileri sırasında tesadüfen Arka Sokaklar dizisinde kast oyuncusu olma fırsatı yakaladı. Akıskalıoğlu kardeşlerin tesadüfen başlayan oyunculuk kariyerleri ajanslardan gelen dizi ve yarışmada figüranlık teklifleri ile devam etti. Tarkan Akıskalıoğlu şu anda Çukur Dizinde Kara kuzu, Avlu dizisinde Jandarma rolünde oynuyor. Armağan Akıskalıoğlu ise seçimden sonra gelen teklifleri değerlendirmeyi planlıyor.

OYUNCULUK HİKAYELERİNİ ANLATTILAR

Tarkan ve Armağan Akıskalıoğlu kardeşler Torbalı’da yaşıyor. Armağan Akıskalıoğlu (27) erkek berberliği yapıyor ve aynı zamanda Vatan Partisi Meclis üyeleri arasında yer alarak siyasetle uğraşıyor. Tarkan Akıskalıoğlu (23) ise Üniversite Eğitimine açık öğretimden devam ediyor. İkili  İstanbul Mecidiyeköy’de yaptıkları gezi sırasında Arka Sokaklar’ın setini ziyaret etme şansı buldu. Dizinin cast ekibinin fark ettiği Armağan Akıskalıoğlu bir ay kadar Arka Sokaklar dizisinde küçük rollerde oynadı. Armağan Akıskalıoğlu, Arka Sokaklar dizisinde oynamasının ardından cast ajansından gelen teklifler ile yarışma, evlendirme programları, dizi ve filmlerde kısa roller alarak kariyerine devam etti. Akıskalıoğlu’na Çukur Dizisinden gelen oyunculuk teklifine işlerinin yoğunluğundan dolayı kardeşi Tarkan’ı önerdi. Armağan, böylelikle kardeşinin oyunculuğa ilk adımını atmasını sağladı. Kardeşini ajansa yönlendirmekle ayrıca bir işe daha başlayan Armağan Akıskalıoğlu kardeşi başta olmak üzere İzmir’deki birkaç kişinin menajerliğini de yapmaya başladı.

İNTERNET DİZİSİ YAPACAKLAR

Armağan Akıskalıoğlu Torbalı’da farklı bir proje yapacaklarından bahsederek, “Bu işlerle uğraşan bir arkadaşımızla internet dizisi çekmeyi planlıyoruz. Yapacağımız bu projede dizilerde oynadığımız kısa rolleri bir araya getireceğiz. Farklı ve güzel bir proje olacağına inanıyoruz. İnternet dizimizle gençlere  oyunculuk hakkında bilgiler vererek, genç yetenekli arkadaşlarımıza yardımcı olmayı hedefliyoruz” diyerek projelerinin detaylarını aktardı.

EĞİTİMİNİ AKSATMIYOR

Tarkan Akıskalıoğlu Açık öğretim Üniversitesi İşletme Bölümünde öğrenim hayatına devam ediyor. Dizilerde rol almasıyla eğitimine bu konuda devam etmek istediğini belirten genç oyuncu, “Rol aldığım projelerde ne yapmak istediğimi daha iyi anladım. Bir yandan dizi ve filmlerde rol alırken bir yandan okuma devam ediyorum. İşletme fakültesini bitirince İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Fakültesinde eğitim almak istiyorum ” dedi.

EN UNUTULMAZ SET ANILARI

Show TV ekranlarında yer alan ve tüm Türkiye’nin izlediği dizilerin başında gelen Çukur da karakuzu rolünü canlandıran Tarkan Akıskalıoğlu sette yaşadığı en unutulmaz anları anlatarak ” Bazı durumlarda bir sahneyi 40 defaya kadar çektiğimiz oluyor. Ama benim unutamadığım ve çok zorlandığım bir sahne var. O sahnede çamurun içinde şınav çektik ve bu sahne 35 defa tekrarlandı. Hiç unutamam o sahnede çok zorlanmıştım. Bizim sahnelerimizde genellikle iki başrol oyuncusu oluyor. Sette Berkay Ateş ile sohbet etme şansımız oluyor ” şeklinde konuştu.

YASİN GÜLCÜ