Dalgıç: Fetrek seçim yatırımı olarak kalmasın

Torbalı gündemi ile ilgili bir açıklama yapan Halit Dalgıç, Fetrek Çayı ıslahının aceleye getirilip seçim projesi olmamasını, İZBAN projesinin de yer altına alınmasını istedi. İZMİR'İN tüm ilçelerini gezerek oldukça faal bir seçim kampanyası sürdüren MHP'li milletvekili adayı Halit Dalgıç, dün yazılı bir basın açıklaması yaparak şu sıralar ilçe gündeminde olan Fetrek Çayı ıslah projesi ve [&hellip]

Dalgıç: Fetrek seçim yatırımı olarak kalmasın

Torbalı gündemi ile ilgili bir açıklama yapan Halit Dalgıç, Fetrek Çayı ıslahının aceleye getirilip seçim projesi olmamasını, İZBAN projesinin de yer altına alınmasını istedi.

İZMİR’İN tüm ilçelerini gezerek oldukça faal bir seçim kampanyası sürdüren MHP’li milletvekili adayı Halit Dalgıç, dün yazılı bir basın açıklaması yaparak şu sıralar ilçe gündeminde olan Fetrek Çayı ıslah projesi ve İZBAN ile ilgili görüşlerini açıkladı. Fetrek projesini önemsediklerini söyleyen Dalgıç, bunun bir seçim yatırımı olarak kalmamasını temenni ettiklerimi söyledi. Torbalı ile ilgili projelerini de açıklayan Dalgıç, “Fetrek ve Moskof çaylarının ıslahını ve bu havzaların sosyal ve kültürel alana kavuşturulmasını önemsiyoruz. Ancak AKP tarafından seçim yatırımı olarak bir oy avcılığı ile göstermelik bir proje haline getirilmesine de karşıyız. Çünkü 13 yıldır ele alınmayan bu çalışmanın nedense seçime 20 gün kala alel acele, plansız ve projesiz başlatılması bizde şüphe uyandırmıştır. Projeye baktığımızda anlaşılmaktadır ki Fetrek çayının yanında bulunan mermer işletmelerinin daha nereye taşınacağı bile planlanmamıştır. Bizce mermer işletmelerimiz için ayrı bir OSB kurulmalıdır. Daha önemlisi yılda Fetrek havzasında bulunan fabrika ve işletmelerden yılda 14.000 metreküp kimyasal ve endistüriyel atık havzaya bırakılmakta ve bu kirlilik yer altı sularımızı ve pamucak sahillerimizi kirletmektedir. İvedilikle Endistüriyel arıtma kurmak gerekmektedir. Fetrek çayı kadar Moskof çayınında ıslahı ile bu havzanında sosyal ve kültürel alana kazandırılması önemlidir. Ayrancılar’dan başlanarak bu çalışmanın yapılması durumunda Torbalı’mız bir cazibe merkezi haline gelecektir.”

İZBAN YER ALTINA ALINMALI

İZBAN ve üst geçitler ile ilgili de açıklama yapan Dalgıç, “Torbalı’mız vergi veren en yüksek ilçe olma ve İzmir’in vergi oranının yüzde ellisini karşılamasına rağmen hak ettiği hizmetleri maalesef alamamaktadır. Bunlardan bir örneği de İZBAN hattıdır. İZBAN hattı mutlaka yer altına alınmalıdır. Bu saye ile ucube üst geçitlerden de kurtulmuş olacağız. İzban ve ucube üst geçitler AKP ve CHP’nin ortaklaşa yaptıkları garabet bir eser olmuştur. Milletvekili olursam ilk işim bu izban hattını yer altına almak ve ucube üst geçitleri yıkmak için çalışmak olacaktır. Torbalı’daki sorunlardan biri de çarpık yapılaşma ve sanayileşme nedeniyle tarım alanlarının azalmasıdır. Bu çerçevede gerekli idari ve yasal tedbirler ivedilikle hayata geçirilmelidir. Güzel Torbalı’mızın tekrardan verimli tarım havzası kimliğine kavuşturulması ve tarımda üretken hale tekrardan geçilmesi için gerekli tedbirleri ve teşvikleri sağlamak için mücadele edeceğim. Torbalı’mızın zeytin ve zeytinyağı üretimi ve işletmeciliğinde bir marka olması için gerekli çabayı göstereceğim. İzmir-Aydın otoyolu üzerindeki Torbalı gişelerinin hızlı bir şekilde Özbey-Yeniköy mahalleleri arasına bağlanması, Pancar bölgesinde de otobandan bir yan yol açılması gerekmektedir. Ayrıca Torbalı’mızın 150.000 nüfusluk büyük bir ilçe olması hasebiyle otobandan da yararlanabileceği modern bir otobüs terminaline ihtiyac vardır. Şu anki garaj Torbalı’mıza yakışmamaktadır. Azimliyim, kararlıyım. Torbalı’ma hizmet etmek istiyorum. 150 bin nüfusu ile İzmir’in önemli bir ilçesi konumundaki Torbalı tarım, sanayi, lojistik ve turizm üssü haline gelmeyi hak etmektedir. Yeter ki teşvik edilsin ve iş adamlarımız bu konuda desteklensin. Ben de bu konuda önemli bir rol almak istiyorum. ”