Dershaneler: Zan altindayiz

Milli Egitim Bakanligi’nin taslak bir metin ile kaldirilmasi için çalisma baslattigi dershaneler, ortak bir basin açiklamasiyla girisime tepki gösterdi. Tartismalarin kendilerini maddi ve manevi kayba ugrattigini söyleyen yetkililer zan altinda birakildiklarini ifade etti. DERSHANELERIN kapatilmasi tartismalariyla ilgili olarak Torbali’da subesi bulunan dershaneler ortak bir basin açiklamasi yapti. Dershane yetkilileri, dershanelerin özel okula dönüsmesini kolaylastiracak çalismalara [&hellip]

Dershaneler: Zan altindayiz

Milli Egitim Bakanligi’nin taslak bir metin ile kaldirilmasi için çalisma baslattigi dershaneler, ortak bir basin açiklamasiyla girisime tepki gösterdi. Tartismalarin kendilerini maddi ve manevi kayba ugrattigini söyleyen yetkililer zan altinda birakildiklarini ifade etti.

DERSHANELERIN kapatilmasi tartismalariyla ilgili olarak Torbali’da subesi bulunan dershaneler ortak bir basin açiklamasi yapti. Dershane yetkilileri, dershanelerin özel okula dönüsmesini kolaylastiracak çalismalara iliskin süreçte sükûnet içinde olduklarini, hukuka bagli devlete güven duygusuyla hareket ettiklerini, böyle davranmayi da sürdürmek istediklerini açikladi.  Egitimciler, dershane tartismasinin medyada yer alan son haberlerle yeni bir boyut kazandigi ifade ederek, bu tartismalarin, temsil edilen özel ögretim kurumlari girisimcilerinde maddi ve manevi kayiplar yarattigini ileri sürdü.

“ITIBARSIZLASTIRILDIK”
DERSHANELERIN kapatilmasi konusu gündemdeki yerini korurken, Torbali’da hizmet veren Körfez Dershanesi, Ugur Dershanesi, Kavram Dershanesi, Pi Analitik Dershanesi ve Altin Dershanesi yetkilileri ortak bir basin açiklamasinda bulundu. Isleri, talep eden veli ve ögrencilere egitim hizmeti sunmak olan kurumlarin zan altinda birakildigi ve itibarsizlastirildigi iddia edilen açiklamada, bunun “büyük haksizlik oldugu” savunuldu. Açiklamada, su ifadelere yer verildi: “Bu tartismalarin artik son bulmasi için simdiye kadar yaptigimiz açiklamalarimizda, basindan beri yasal statüleriyle milli egitim sistemimiz içinde yer alan dershanelerin kuruculari olarak biz de ülkemizin yararini, menfaatlerini, egitimimize faydali olani her seyin önünde tuttugumuzu, özel dershaneler konusunun sektörle, egitim yöneticileriyle tartisilmasini, bundan ülkemizin ve herkesin yararina uygun yeni seçenekler çikabilecegini, bu konuda basta ‘Sayin Basbakan’imiz olmak üzere konuya taraf yöneticilerimizin kapilarini kapamayacaklarina inancimizi belirttik. Bakanligimizin, söz konusu haberin içeriginin dogrulugunu teyit anlamina gelen sadece bazi ifadelerin yanlisligina yönelik dünkü açiklamasi, simdiye kadar var olan kararsizlik ve ne yapilacagini konunun taraflariyla, kamuoyuyla paylasmama anlayisinin devamindan baska bir anlam tasimamaktadir” denildi.

TEK ALTERNATIF
ILÇEDEKI dershaneler adina konusan Körfez Dershanesi Müdürü Ismail Ince, özel dershane ve diger özel ögretim kurucularini temsil eden derneklerin, tartismalarin basindan beri, yasalar karsisinda haklarini bildigini belirtti. Ince, “Bu tartismalar sürecinde hep sükûnet içinde olduk, hukuka bagli devletimize güven duygusuyla hareket ettik. Böyle davranmayi da sürdürmek istiyoruz. Hükümetin, yeni demokratiklesme paketinde açikladiginin aksine bir tutumla, sektör temsilcileriyle hiç görüsmeden hatta yok sayarak mevcut özel okullarin sürdürülebilir olmadigi ortadayken okula dönüsümü ‘tek alternatif’ gibi sunmasi, dönüsemeyenleri kapatmasi, sistem disina çikarmasi olasiligi, bunlara yönelik tasarrufun niteligine ve içerigine bagli olarak bir dizi hukuksal uyusmazliklari da beraberinde getirecektir. Firsat esitligi saglamak adina firsat esitsizligini artiracak ve daha çok kargasa yaratacak bir düzenlemenin muhatabi olmamak, ulusal ve evrensel hukuk içinde haklarimizi savunmak durumunda kalmayacagimiza inanmak istiyoruz,” diye konustu.