DEV YATIRIM ÇURUYOR

2011 yilinda büyük bir açilis töreni ile kapilarini hizmete açan Ege Koop AVM rüyasi erken bitti. Ömrü sadece 2 yil olan koca bina 2 yildir atil vaziyette. 61 dükkanin yer aldigi binada sadece 1 dügün salonu bulunuyor. BUYUK umutlarla insa edilen ve 20 milyon liranin üzerinde bir paraya mal olan Ege Koop AVM'nin ömrü uzun [&hellip]

DEV YATIRIM ÇURUYOR

2011 yilinda büyük bir açilis töreni ile kapilarini hizmete açan Ege Koop AVM rüyasi erken bitti. Ömrü sadece 2 yil olan koca bina 2 yildir atil vaziyette. 61 dükkanin yer aldigi binada sadece 1 dügün salonu bulunuyor.

BUYUK umutlarla insa edilen ve 20 milyon liranin üzerinde bir paraya mal olan Ege Koop AVM’nin ömrü uzun sürmedi. Milyonlarca liraya mal olan dev yatirimda simdilerde adeta in cin top oynuyor. 61 is yerinin bulundugu koskoca tesiste sadece 1 tane dügün salonu bulunuyor. Sadece 2 yil dogru düzgün kullanilabilen Ege Koop AVM, bütün ugraslara ragmen ayaga kaldirilamadi. Yüz binlerce lira harcayarak yatirim yapan esnaf büyük zarar ederken, bina simdilerde atil vaziyette. Dogru düzgün kimsenin ugramadigi 10 bin metrekare büyüklügündeki bina geçtigimiz yil kiraya çikarildi. Ancak kiralayan dahi olmadi.

 20 MILYON TL’YE MAL OLDU

Büyük reklam kampanyalari, dev bir bütçe, mankenlerin podyuma çiktigi sasaali bir açilis… Her türlü yol denendi fakat Ege Koop AVM bir türlü müsteri çekemedi. Ayrancilar’da 5 Mart 2011′de 20 milyonluk yatirimla kapilarini açan ve Türkiye’de bir ilk olan Ege Koop AVM, ilgisizlik üzerine kapilarini kapatmak zorunda kaldi. Ege Koop. Baskani Hüseyin Aslan önderliginde 63 yerli girisimci ile Türkiye’de bir ilk olan Ege Koop AVM, su siralar atil bir vaziyette yeni bir yatirim için proje bekliyor. Ilk önce alis veris merkezi olarak tasarlanan 10 bin metrekare büyüklügündeki bina daha sonra Dünya Evi konseptine çevrildi. Birçok kez degisiklikler ve yatirim yapildi. Sik sik dükkanlarin açilip kapandigi ve beklenen sirkülasyon olusmadigi için karsilikli suçlamalarla gündem gelen merkez, 2 yil önce kapilarini kapatti. Esnaf kümelenmesi ile Türkiye’de bir ilk olan AVM’nin kapanmasi ile hem bölge halki hem de proje sahipleri büyük bir hayal kirikligi yasadi.

NE ARAYAN VAR NE DE SORAN

3 katli modern bina simdilerde atil vaziyette. Onlarca esnaf, 300 ila 500 bin lira arasinda bir para ödeyerek dükkan aldi. Dükkânlar is yapmadigi gibi kiraci da çikmadi. 2 yil önce tamamen bosaltilan koca binada simdilerde sadece bir dügün salonu bulunuyor. Akibetinin ne olacagi bilinmeyen 10 bin metrekarelik bina kiraliga çikarilmasina ragmen ne arayan var ne de soran. Milyonlarca liraya mal olan dev tesise simdi dükkan sahipleri dahi gelmiyor. Atil bir durumda olan binada simdilerde in cin top oynuyor.GÖKHAN YALKALK