Dini değerler bilinci

Çocukları camiye teşvik etmek için farklı projeler geliştirilirken Karakızlar Köyü'nde imam, caminin bir odasına satranç ve tenis oynanması için teçhizatları kurdu. Çocuklar, uygulamadan çok memnun.

Dini değerler bilinci

TORBALI’YA bağlı Karakızlar’da hiçbir sosyal aktivite alanı olmayan çocuklara aktivite alanı, köyün imamı tarafından oluşturuldu. Karakızlar Camii’nin avlusundaki bir oda, masa tenisi ve satranç salonuna dönüştürüldü. Böylelikle hem Karakızlarlı çocuklara spor yapma imkânı sunulmuş oldu hem de çocukların camiye gelmeye teşvik edilmesi sağlandı. Caminin bir önceki imamı tarafından başlatılan bu uygulama, köye yeni atanan imamı Abdullah Bayrak tarafından da sürdürülüyor. Çocukların uygulamadan çok memnun olduğunu belirten cami imamı Abdullah Bayrak, “Çocuklar içeri girdiğinde selam verip almayı, camide namazın nasıl kılınacağını, yaşlılara saygıyı öğreniyor. Ezanı duyup camiyi görüyorlar. Bu çocuklar, büyüdüğünde camiden ve İslam’dan uzak kalmayacak” dedi.

DİNİ DEĞERLER BİLİNCİ

Sosyal aktivite yapacak yerleri olmayan çocuklar, zararlı alışkanlıklara kapılmak yerine camiye gelip masa tenisi oynuyor. Çoğu zaman oyunlara cami imamı da eşlik ediyor. Namaz vakti oyuna ara veren çocuklar camiye girerek namaz kılıyor. Sağlıklı ve güvenli ortamlar oluşturularak gençlerde dini değerlere sahip olma bilincinin yerleştirilmesinin önemine değinen cami imamı Abdullah Bayrak, çocukları camiye getirerek namaza ve Kur’an öğrenmeye teşvik etmek istediklerini belirtti. Böylece çocukların camiye kazandırıldığını ifade eden cami imamı, bu girişimin veliler tarafından da memnuniyetle karşılandığını söyledi.