DirenİŞÇİLER, çadır nöbetini sürdürüyor

Belediye-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarılan Torbalı Belediyesi işçileri, BKM'nin karşısında kurdukları direniş çadırında mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade ediyorlar

DirenİŞÇİLER, çadır nöbetini sürdürüyor

Belediye-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan Torbalı Belediyesi işçileri, Belediye Kültür Merkezi’nin karşısında kurdukları direniş çadırında mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade ediyorlar. Sendikaya üye oldukları için 2 Aralık’ta işlerine son verilen 2 işçi için Belediye-İş sendikası bir eylem düzenleyerek BKM önünde bir basın açıklaması düzenlemişti. Eylem ve basın açıklamasına rağmen belediyeden herhangi bir dönüş alamayan işçiler mücadelelerini direniş çadırında sürdüreceklerini ifade etmiş ve BKM’nin karşısına bir direniş çadırı kurmuşlardı. Yaşadıkları sürece ilişkin gazetemize konuşan sendika yetkilikleri ve direnişçi işçiler ne olursa olsun mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler.

“BELEDİYE, SENDİKA DÜŞMANI TUTUMUNDAN VAZGEÇMELİDİR”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye-İş 6 No’lu Şube Başkanı Veysel Aygüney, “Bakanlık tarafından kabul edilen yetkimiz, Torbalı Belediyesi tarafından kabul edilmedi. Bu tutum yasa dışı bir tutumdur. Torbalı Belediyesi’nin sendika düşmanı tutumunu reddediyoruz ve bu tutumdan geri dönme çağrısı yapıyoruz.  Belediye-İş Sendikası olarak ülke çapında koymuş olduğumuz tüm eylemlerin ve direnişlerin takipçisiyiz. Torbalı Belediyesi’nden işten çıkarılan iki arkadaşımızın mücadelelerinin de sonuna kadar arkasındayız.” İfadelerini kullanırken işten atılan iki işçiden biri olan Emirhan Tan, “Biz anayasal hakkımız olan sendikaya üye olma hakkımızı kullandık. Bu hakkımızı kullanmamızın ardından ilk olarak sürgün yedik. Bu sürgün bir yıldırma politikasıydı ama baktılar ki tüm yıldırma politikalarına rağmen işimize devam ediyoruz iş akdimizi sonlandırma yoluna gittiler. İşten 49. Madde ile çıkarıldık. Yani işimizi yapmadığımızı ileri sürdüler. Bu tutumu hak etmedik.” ifadelerini kullandı.

“ODUNUMUZA, SOBAMIZA BİLE GÖZ DİKTİLER”

Açıklamalarını sürdüren Tan, “İşçilere mobbing uyguladığımız da belediye yöneticilerinin iddiaları arasında yer alıyor. Yahu biz işçiyiz işçi, birbirimize nasıl bir mobbing uygulayabiliriz. Bize mobbing uygulayanların bizi böyle itham etmeleri açık açık işçi düşmanlığıdır. Biz ekmeğimizi alnımızdan akan terle emeğiyle kazananlarız. Bir haksızlığa uğradık ve burada kurduğumuz çadırda hakkımızı arıyoruz, alana kadar da bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Kış günü bizi işimizden atanlar akşam eve döndüğümüzde burada ki odunlarımıza sobamıza bile göz dikiyorlar. Öyle yıldıramadık belki böyle yıldırırız diye umut ediyorlar ama boşuna çabalıyorlar. Başlattığımız imza kampanyamızda bine yakın imza topladık, mücadelemizi tüm Torbalı’ya İzmir’e ve hatta Türkiye’ye duyuracağız. Haklıyız ve mutlaka kazanacağız.” cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.

“HAKKIMIZI ALANA KADAR BURADAYIZ”

11 yıldır Torbalı Belediyesi’ne emek verdiğini ve sendikaya üye olduğu için kışın ortasında işten atıldığını ifade eden Sinan Akın ise, “Yıllarca emek verdiğimiz işimizden sendikaya üye olduk diye çıkarıldık. Biz burada hakkımızın peşindeyiz bundan vazgeçmeyeceğiz ama evde çoluk çocuğumuz perişan halde. Bizi bu hale düşürenlerden aman dilemiyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz ve alana kadar da burayı terk etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. SİNAN TEKDEMİR