Dolandirici nöbeti

Polisler bankalarin önündeki ATM’lerden para çeken vatandaslari dolandiricilara karsi uyariyor TORBALI Toplum Destekli Polislik Büro Amirliginde görevli polisler, son günlerde sikça yasanan ve vatandaslari magdur eden telefon ve kredi karti dolandiricilarina karsi harekete geçip adeta ATM önlerinde  nöbet tutmaya basladi. Her yas grubundaki vatandaslari tedbir amaciyla uyaran polisler, özellikle hedef seçilen yaslilar üzerine yogunlasiyor. ATM [&hellip]

Dolandirici nöbeti

Polisler bankalarin önündeki ATM’lerden para çeken vatandaslari dolandiricilara karsi uyariyor

TORBALI Toplum Destekli Polislik Büro Amirliginde görevli polisler, son günlerde sikça yasanan ve vatandaslari magdur eden telefon ve kredi karti dolandiricilarina karsi harekete geçip adeta ATM önlerinde  nöbet tutmaya basladi. Her yas grubundaki vatandaslari tedbir amaciyla uyaran polisler, özellikle hedef seçilen yaslilar üzerine yogunlasiyor.

ATM ÖNUNE AFISLER ASILIYOR

ATM’LERIN önüne ‘Lütfen dikkat. Kartinizin ATM cihazina mesai saatlerinde sikismasi halinde bankanin resmi güvenlik görevlisine basvurunuz. Mesai sonrasinda sikismasi halinde müsteri hizmetlerini kendi telefonunuzdan arayarak kartinizi bloke ettiriniz. Ikinci kisilerin yönlendirmesine itibar edip sifrenizi kesinlikle girmeyiniz ve kimseye söylemeyiniz. Ayrica hiçbir kamu görevlisi telefonla para istemez. Kendisini baskomiser, savci, emniyet amiri gibi tanitip telefon açarak para talep edenlere lütfen inanmayiniz, para yollamayiniz’ yazilarini asarak vatandaslari bilgilendiriyorlar.

ATM ÖNUNDE TELEFON ILE DEVAMLI KONUSAN VE TEDIRGIN OLAN VATANDASLAR UYARILIYOR

BANKAMATIK önünde bekleyen Toplum Destekli Polisler kart kullanimini bilmeyen vatandaslara yardim ederek onlara tanimadiklari insanlardan kesinlikle bu tür konularda yardim almamalari gerektigini anlatarak, telefonla devamli konusan ve tedirgin olan vatandaslari uyariyor. Toplum destekli polisler; özellikle yasli vatandaslari tercih eden dolandiricilara karsi alinmasi gereken en basit tedbir olarak, tanimadigi kisilerden yardim almak yerine bankanin güvenlik görevlileri ve polislerden yardim alinmasi gerektigini belirttiler.