Dolmuşlara durak ayarı

İlçenin trafik sorununa neşter vurmaya hazırlanan Torbalı Belediyesi’nin ilk hedefi şehir içi dolmuşlar oldu. Dolmuşlar bundan böyle, Kazımdirik ve Mithatpaşa caddelerinde durak dışında yolcu indirip bindiremeyecek. SON yıllarda ilçenin artan nüfusuna paralel olarak araç sayısında da müthiş bir yükseliş yaşanıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kayıtlı 40 binden fazla aracın yer aldığı Torbalı’da, gün içerisinde trafikteki araç [&hellip]

Dolmuşlara durak ayarı

İlçenin trafik sorununa neşter vurmaya hazırlanan Torbalı Belediyesi’nin ilk hedefi şehir içi dolmuşlar oldu. Dolmuşlar bundan böyle, Kazımdirik ve Mithatpaşa caddelerinde durak dışında yolcu indirip bindiremeyecek.

SON yıllarda ilçenin artan nüfusuna paralel olarak araç sayısında da müthiş bir yükseliş yaşanıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kayıtlı 40 binden fazla aracın yer aldığı Torbalı’da, gün içerisinde trafikteki araç sayısı 60 bine ulaşıyor. Araç sayısının artmasıyla birlikte açık otoparklarda ağzına kadar dolmaya başladı. Buna karşın ilçenin ana arterlerinde sağlı sollu yapılan parklarda trafiği alt üst ediyor. Torbalı trafiğini çözmeye kararlı olan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, kurmaylarıyla birlikte geniş çaplı bir çalışma içerisinde. Trafik sorununa çözüm konusunda atılan ilk adım şehir içi dolmuşlar oldu. Daha önce istedikleri yerde yolcu indirip bindiren dolmuşlar bundan böyle sadece belirlenen duraklarda yolcu alıp indirebilecek.

UYGULAMA BUGÜN BAŞLIYOR

Torbalı Belediyesi’nin trafik sorununa çözüm üretmek amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, şehir trafiğinin en yoğun olduğu caddelerde durak çalışmaları yapıldı. Kazımdirik ve Mithatpaşa caddeleri üzerinde yeni durak yerleri belirlendi. Her iki cadde de yapılan çalışmalar neticesinde sağlı-sollu olmak üzere yaklaşık 20 adet durak yeri çizildi. Bu alanlar, sayı boya ile belirlenirken üzerlerine de durak yazısı yazıldı. Yapılan ilk etap çalışması kapsamında, şehir içindeki trafiği rahatlatılacak. Dolmuşlar, bugünden itibaren sadece bu duraklarda yolcu indirip bindirebilecek. Bunun dışında herhangi bir noktada yolcu alamayacak veya indiremeyecek. Ayrıca, bu duraklara da araç park edilmeyecek. Aksi durumda, Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri cezai işlem uygulayacak.

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Nüfusu 155 bini aşan ilçenin kanayan yarası haline gelen trafik sorununu çözmekte kararlı olduklarını dile getiren Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez: “Şehir trafiği konusunda kararlı adımlar atacağız. Ekiplerimiz bu konuda hummalı bir şekilde çalışıyor. İlk olarak şehir dolmuşları için duraklar oluşturduk. Dolmuşlar sadece bu duraklarda duracak. Bu konuda İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ve S.S. Metropolis Şehir İçi Dolmuş Kooperatifi Başkanı’yla görüşmeler yapıldı. Toplantı sonrasında bu nihai karara varıldı. Bunun dışında UKOME ile görüşmelerimiz ve ortak çalışmalarımızda devam ediyor. UKOME’den aldığımız onay sonrasında şehir içindeki caddelerde sadece bir tarafa araç park edilecek. Tabelalar geldikten sonra bu uygulamanın da startını vereceğiz. Hedefimiz, trafik sorununu tamamen çözmek. Vatandaşlarımızın da bize bu konuda yardımcı olacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

GÖKHAN YALKALK