Domuzlardan tel örgü ile kurtulun

Pratik Tel ismiyle hizmet vermeye başlayan Aydın Tel Örgü, Atatürk Sanayi Sitesi’ndeki yeni yerinde faaliyet gösteriyor. Firma, ürettiği tel örgüler ile özellikle tarlalardaki domuz istilasına son veriyor. TORBALI'DA başta Pancar, Yeniköy ve Ahmetli başta olmak üzere çeşitli bölgelerde yaşanan domuz istilasına çözüm Pratik Tel Örgü ve Panel Çit Sistemleri'nden geldi. Firmanın öğretmen olan sahibi Ahmet [&hellip]

Domuzlardan tel örgü ile kurtulun

Pratik Tel ismiyle hizmet vermeye başlayan Aydın Tel Örgü, Atatürk Sanayi Sitesi’ndeki yeni yerinde faaliyet gösteriyor. Firma, ürettiği tel örgüler ile özellikle tarlalardaki domuz istilasına son veriyor.

TORBALI’DA başta Pancar, Yeniköy ve Ahmetli başta olmak üzere çeşitli bölgelerde yaşanan domuz istilasına çözüm Pratik Tel Örgü ve Panel Çit Sistemleri’nden geldi. Firmanın öğretmen olan sahibi Ahmet Aydın, çiftçilerin binlerce lira zarar etmek yerine, tel örgüyle mahsullerini koruyabileceğini söyledi. Meyve-sebze bahçelerinin güvenliğinin tel örgüyle alınabileceğini ifade eden Ahmet Aydın: “Torbalı’da her hasat döneminde, çiftçilerin yaşadıkları domuz sıkıntısı gündeme geliyor. Tarlalara binlerce liralık zarar veren domuzlar için en etkili çözüm, tel örgü ile alanın korunması. Çiftçi tel örgüyle hem tarlasının zarar görmesinden hem de sabahlara kadar nöbet tutmaktan kurtulacak” dedi.

ATANAMAYINCA TİCARETE ATILDI

Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metal İşleri Öğretmenliği’nden 2002 yılında mezun olan Ahmet Aydın, 8 yıl boyunca yerleştirilmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurdu. Yapılan bütün atamalarda, Aydın yerleştirilemedi. 8 yıl süren atama bekleyişi sonuçsuz kalınca, çareyi özel sektöre atılmakta bulan Ahmet Aydın, ne iş yapacağını araştırmaya başladı. Torbalı’da tel örgü montajının yapıldığını öğrenen ancak imalatının yapılmadığını tespit eden Ahmet Aydın, 5 yıl önce ilçe garajı karşısında Aydın Tel Örgü’yü kurdu. Hem imalat hem de montaj yapan Aydın, sektördeki önemli bir eksikliği de gidermiş oldu.

PRATİK TEL ÖRGÜ YENİ YERİNDE

Bahçe tel örgü ve çit imalatı yapan işletme, otomatik ve manuel makinelerle istenilen ebatta tel örgü örüyordu. Firma, kurumsallaşma adına önemli bir atılım gerçekleştirdi. Öncelikle Atatürk Sanayi Sitesi cami arkasındaki 450 metrekarelik yeni tesisine taşınan firma, isim değişikliğine de gitti. Pratik Tel Örgü ve Panel Çit Sistemleri ismiyle hizmet vermeye başlayan firma, aynı zamanda tam otomatik makineyle üretim gerçekleştiriyor. Günlük 1000 metrekarelik üretim kapasitesine sahip olan firma tarafından üretilen tel örgüler özellikle çiftçiler tarafından tercih edilse de, fabrika sahipleri de işletmelerinin çevresini kapatmak için tel örgüyü tercih ediyor. Torbalı’nın yanı sıra Tire, Bayındır, Ödemiş, Selçuk gibi çevre ilçelere de hizmet veren işletme, montaj işlemlerini de gerçekleştiriyor.

DOMUZ VE GECE NÖBETİ DERDİNE SON

Son yıllarda ilçenin birçok bölgesinden gelen ‘Domuzlar tarlaya dadandı’, ‘Domuzlar, mahsulü yerle bir etti’ haberleri, mahsul hasadı öncesinde çiftçinin yaşadığı sıkıntıları gözler önüne seriyor. Çiftçi büyük umutlarla ektiği ve gece sabahlara kadar başında nöbet tuğu ürününü domuzlara kaptırdığı için binlerce lira zarara uğruyor. Domuz başta olmak üzere çevreden gelebilecek her türlü tehlikeye karşı, tarla ve bahçelerin tel örgüyle korunabileceğini dile getiren Aydın: “1,5 metre yükseklikte tel örgüyle örülen tarlaya domuz dahi hiçbir hayvan giremez. Tel örgü ile tarlasını koruyan çiftçinin ürünü zarar görmez, kendisi de geceleri nöbet tutmak zorunda kalmaz” dedi. Firma, aynı zamanda www.pratikalisveris.com ile online alış veriş ve Pratik Sigorta’yla da sigorta sektöründe hizmet veriyor.

GÖKHAN YALKALK