Duvarlar canlanacak

Dekorasyon sektöründe oldukça yeni bir ürün olan canli siva büyük ilgi görüyor. Duvar ve tavana uygulanan ürün, canli görüntüsünün yani sira isi ve ses yalitimi özelligiyle de dikkat çekiyor. ISINMA ve sogutma giderleri bütçede oldukça önemli bir yer tutmakta. Torbali'da isi yalitimi yapilan binalardaki tasarruf oldukça dikkat çekiyor. Stern Dekorasyon, hem görsel olarak en üst [&hellip]

Duvarlar canlanacak

Dekorasyon sektöründe oldukça yeni bir ürün olan canli siva büyük ilgi görüyor. Duvar ve tavana uygulanan ürün, canli görüntüsünün yani sira isi ve ses yalitimi özelligiyle de dikkat çekiyor.

ISINMA ve sogutma giderleri bütçede oldukça önemli bir yer tutmakta. Torbali’da isi yalitimi yapilan binalardaki tasarruf oldukça dikkat çekiyor. Stern Dekorasyon, hem görsel olarak en üst seviyede hem de ekonomiye katki saglayacak bu ürünü size sunuyor. Ev, ofis ve is yerleri için yeni bir ürün olan isi yalitimli canli siva, kisa sürede büyük ilgi gördü. Urünün oldukça revaçta oldugunu dile getiren SternDekorasyon’un sahiplerinden Ferhat Toprak: “3 ay önce hizmete girmemize ragmen birçok ev ve is yerine bu dekoratif ürünü uyguladik. 10 yil TSE garantili. Ömür boyu kullanilabiliyor ve tamir edilebilme özelligine sahip” dedi.

 ESTETIK URUN SEÇENEGI

Dekorasyon ve yalitim alaninda çigir açan bir Türk firmasi olan Ridas Dekoratif Yalitim Canli Siva, Saglam Izoblok ve InnovatekTorbali yetkili bayisi olan Stern Dekorasyon, Alpkent Mahallesi Naci Tuncel Caddesi’nde hizmet veriyor. Isletme, Ferdi-Ferhat Toprak kardesler tarafindan 3 ay önce hizmete açildi. Firma, son yillarda Türkiye genelinde oldukça tercih edilen yalitim ve dekoratif uygulamasi olan canli siva uygulamasini gerçeklestiriyor. Dekoratif ve yalitim konusunda Torbali’da öncü kurulu olmak istediklerini ifade eden Toprak Kardesler, yeniliklerinin devam edecegini söyledi. Ridas’in, tamamen yerli, Türk patentli bir ürün oldugunu kaydeden Ferhat Toprak: “Dekoratif yapisi ile görsellige hitap ettigi gibi asil isi yalitimi konusu amaçlanarak piyasaya sürüldü. Yüzlerce estetik seçeneklere sahip dekoratif ürünümüz bulunuyor” dedi.

 ISI VE SES YALITIMI

Canli siva içinde barindirdigi dogal elyaf, strafor, selüloz gibi malzemeler sayesinde yüzde50 isi, yüzde50 ses izolasyonu yapmakta. Urün, bürolarda, isyerlerinde, evde bütün odalarda kullanilabilir. Bu ürün cam, ahsap, mermer haricinde her yüzeyde uygulanabiliyor. Antibakteriyelözelligi sayesinde canli siva, anaokullari ve hastanelerde de tercih ediliyor. Is yerlerinde, evlerinde harcamalarin önemli bir kismini enerjinin olusturdugunu kaydeden Toprak: “Isi ve ses yalitimi konusu artik ofis, is yeri ve evler için kaçinilmaz bir durumdur. Canli siva ile ses ve isi yalitim sorunu ortadan kalkiyor. Örnegin; Elinizi çiplak duvara koyun, evin içi sicak bile olsa duvarlar soguktur.Siz önce duvari sonra odayi isitir veya sogutursunuz.Canli siva ile yapilmis duvarlarda ise elinize soguk gelmez. Isinin çogu tavana çikar ve yalitimsiz dairelerde uçar gider. Canli siva tavana yapildiginda isiyi odada tutar. Alçi veya normal sivali duvarlarda darbelere karsi koruma yoktur. Canli siva darbeleri emer. Kirilmaz, leke olan yeri kolayca temizlenir.Canli siva hem göze hitap ederken hem de ailelerin ekonomilerine dosttur” diye konustu.

NEFES ALAN DUVAR

Tamiri çok kolay olan ürün, nefes alma özelligine de sahip. Canli sivanin uzun ömürlü olmasindan dolayi, duvar kagidi ve boya gibi 3-5 yilda bir uygulanmadigi için daha ekonomik oldugunu dile getiren genç isletmeci: “Rutubet alan ve her sene dökülen özellikle binalarda bu sorunda canli siva ile ortadan kalkiyor. Kendi kendini tamir etme özelligine de sahip olan canli siva, dekorasyonun vazgeçilmezi olacaktir. Torbali piyasasinda oldukça yeni bir ürün olmasina ragmen, ilgi memnuniyet verici. 450 çesit renk ve desene sahip ürünümüz mevcut. Kullanildigi ev, ofis ve is yerlerinde dogalgaz, elektrik faturalarini düsürüyor. Canli siva normal boya gibi zamanla renk degisimi de yapmiyor. Urünümüz su bazli oldugu için, suyla temizlenemiyor. 6 ayda bir elektrik süpürgesi ile süpürülerek temizlenebilir” diye konustu.

 

GÖKHAN YALKALK