Eğitimini aldı, işletmeyi açtı

Bir mekanda yediği çiğ böreğe hayran kalan, ardından KOSGEB Girişimcilik kursuna katılarak eğitim alan Sevda Uysal, önceki günde yatırımını yaptı ve Seray Çiğ Börek Evi’ni kurdu. 1 yıl önce İzmir’de bir börekçiden yediği çiğ böreğin lezzetine hayran kalan Sevda Uysal, bu lezzeti Torbalılılarla tanıştırıyor. Torbalı Ticaret Odası’nın düzenlediği KOSGEB Girişimcilik Kursu’na katılan ve burada eğitim [&hellip]

Eğitimini aldı, işletmeyi açtı

Bir mekanda yediği çiğ böreğe hayran kalan, ardından KOSGEB Girişimcilik kursuna katılarak eğitim alan Sevda Uysal, önceki günde yatırımını yaptı ve Seray Çiğ Börek Evi’ni kurdu.

1 yıl önce İzmir’de bir börekçiden yediği çiğ böreğin lezzetine hayran kalan Sevda Uysal, bu lezzeti Torbalılılarla tanıştırıyor. Torbalı Ticaret Odası’nın düzenlediği KOSGEB Girişimcilik Kursu’na katılan ve burada eğitim alan Uysal, önceki günde Seray Çiğ Börek Evi’ni kurdu.Tepeköy Mahallesi Çelik Ticaret yanında kapılarını hizmete açan mekan, birbirinden lezzetli börek çeşitleriyle dikkat çekiyor. Torbalı’da ilk kez çiğ börek (Tatar böreği) yapan mekan olduklarını dile getiren Sevda Uysal: “1 yıl önce tattığım bu böreği çok beğenmiştim. Bunu Torbalılarında yemesini istedim Bu yüzden yatırımımızı yaptık” diye konuştu.

BAŞKANLARDAN TAM NOT

Torbalı Ticaret Odası ve KOSGEB ortaklığında düzenlenen Girişimcilik Kursu’na katılan Sevda Uysal, aldığı eğitim sonrasında profesyonel bir girişimci oldu. Kursta, işletmeciliğin püf noktalarını öğrenen Uysal, bilinçli bir şekilde işletme açmak içinde kolları sıvadı. Tepeköy Mahallesi Çelik Ticaret yanında 35 metrekarelik alanda kapılarını hizmete açan Seray Çiğ Börek Evi’nin açılışını da Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü ile MHP İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu birlikte kesti. Davetliler, ikram edilen çiğ böreğin lezzetine de hayran kaldı ve tam not verdi.

İLK VE TEK ÇİĞ BÖREKÇİ

Torbalı’nın ilk ve tek çiğ börekçisi olan Seray Çiğ Börek Evi’nde kıymalı ve peynirli tatar böreğinin yanı sıra, kol böreği çeşitleri, laz böreği, ev baklavası da menü de yer alıyor. Tatar böreği dışındaki ürünler, tepsi siparişi olarak alınırken, sadece Perşembe gününe özel olarak da keşkek veriliyor. Börek konusunda zengin bir menüye sahip olduklarını dile getiren Sevda Uysal: “Börek, yediden yetmişe herkesin sevdiği geleneksel yiyeceklerimizin başında geliyor. Tatar böreği ise bu bölgede çok fazla bilinmeyen bir börek çeşidi. Bizde Torbalılıların bu lezzetten mahrum kalmasını istemediğimiz için bu yatırımı yaptık. Herkesi börek yemeye bekliyoruz” dedi.

GÖKHAN YALKALK