Ekmekte gramaj düştü fiyat arttı

İzmir Ticaret Odası’nda alınan kararla ekmeğe çifte zam geldi. Buna göre ekmeğin gramajı 20 gram azalırken fiyatı ise 50 kuruş arttı. Zamlı fiyat bugünden itibaren uygulanmaya başlandı

Ekmekte gramaj düştü fiyat arttı

Dolar kurunun ve akaryakıt fiyatlarının artışının neden olduğu zam furyası hemen her ürünün girdi maliyetlerinin tavan yapmasına neden oldu. Bu eksende girdi maliyetlerinin yüzde 55’in üzerinde zamlandığını ifade eden fırıncıların ekmeğe zam beklentisi gerçekleşti. Ekmek fiyatlarının düzenlenmesi için hazırlıklarını tamamlayan İzmir Ekmek ve Unlu Mamuller Odası tarafından ekmeğin gramajının 210 grama düşürülmesi fiyatının ise 3 liraya çıkarılması önerisi getirildi. Meclis üyelerinin onayına sunulan zam talebi, katılan tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Böylece 210 gram ekmeğin fiyatı 3 lira olarak belirlenmiş oldu. Zamlı fiyatlar bugünden itibaren Torbalı’da da uygulanmaya başlandı.

“ARTIK ESKİSİ GİBİ KAR EDEMİYORUZ”

Zamlarla ilgili konuşan Ekmek ve Unlu Mamulleri Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Sağır, “Gerçekten mesleğim adına yönetimimiz ve başkanımıza teşekkür ediyorum yoksa çok sıkıntılı durum olacaktı. Bizim şu an girdilerimize yüzde 55 zam geldi. Biz para kazanamıyor hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. 69 bin TL elektrik faturası gelen meslektaşlarımız var. Artık eskisi gibi kar edemiyoruz. Umarım bundan sonra o karları ederiz” diye konuştu.