Elektrik sebekesi komple degisti

2009 yili itibariyle ilçede yapilan çalismalar kapsaminda Torbali'daki elektrik tesisatlarinin yüzde 99'i yenilendi. Tedas  ve Datel yetkilileri ortak açiklama ile çalismalar hakkinda bilgi verdi. ARIZA – bakim hizmetlerinin özellestirilmesi ile ilçede elektrik arizalarina daha kisa sürede müdahale ediliyor. Or-tak bir çalisma yapan Tedas ve Datel abonelerin sorunlarini en aza indirdi. 2009 yili itibariyle ilçede ya-pilan [&hellip]

Elektrik sebekesi komple degisti

2009 yili itibariyle ilçede yapilan çalismalar kapsaminda Torbali’daki elektrik tesisatlarinin yüzde 99’i yenilendi. Tedas  ve Datel yetkilileri ortak açiklama ile çalismalar hakkinda bilgi verdi.

ARIZA – bakim hizmetlerinin özellestirilmesi ile ilçede elektrik arizalarina daha kisa sürede müdahale ediliyor. Or-tak bir çalisma yapan Tedas ve Datel abonelerin sorunlarini en aza indirdi. 2009 yili itibariyle ilçede ya-pilan yenileme çalismalari kapsaminda Torbali’daki elektrik tesisatlarinin yüzde 99’i yenilendi. Torbali Tedas Müdürlügü Elektrik Bas-teknisyeni Bayram Çoban arizalarin yok denecek kadar az oldugunu belirtirken, Datel Torbali-Menderes-Selçuk-Gümüldür Sorumlusu Ahmet Yesil genis personel kadro-suyla meydana gelen arizala-ra zamaninda müdahale ede-rek vatandaslarin magduriyet-lerini daha çabuk çözüme ka-vusturduklarini dile getirdi.

7 GUN 24 SAAT HIZMET

1 Aralik 2009 tarihinde özel-lesen Torbali Tedas ariza-ba-kim-onarim bölümünü devra-lan Datel Tellioglu firmasin-in, Tedas Isletme Müdürlügü ile birlikte ortaklasa çalisma-lari sonucu, ilçede büyük bir sikintiya neden olan elektrik kesintileri ve yanmayan so-kak lambalari artik sorun ol-maktan çikti. 6 aydir 33 kisi-lik personeliyle 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini ifade eden Ahmet Yesil: “Izmir’in en genis alanina sahip bölge-sinde hizmet veriyoruz. Ilçe-deki ariza-bakim-onarim isle-rini devraldiktan sonra olay-lara daha hizli bir sekilde mü-dahale ediyoruz. Bunu yapar-ken de Tedas yetkilileri ve çalisanlariyla ortak bir sekil-de gerçeklestiriyoruz. 6 aydir elektrik kesintilerinin en aza inmesindeki en büyük etken ortak çalismadir. Vatandaslar bu hizmetten çok memnun. Elektrik arizalari genellikle kis aylarinda daha fazla olu-yor. Bunun baslica sebebi de yasanan yagmurlar ve firtina-lar. Yagmur yagdigi için sik sik oksitlenme arizalari olu-suyor” dedi.

SIKAYETLER AZALIYOR

50.000 abonenin bulundugu Torbali’da, ariza, bakim ve onarim islemini daha önce sa-dece 6 kisinin gerçeklestirdi-gini belirten Bayram Çoban: “Sorumlulugumuzda bulunan 15,8 ve 34,5 kilovatlik yük-sek gerilimli enerji hatlari, trafolarin, elektrik tellerinin ariza, bakim ve onarim isleri-ne personel sikintisi nedeniy-le zamaninda müdahale ede-miyorduk. Özellestirmeyle bu sorun çözüldü. Ayrica ilçe ge-nelindeki elektrik sebekeleri-nin yüzde 99’u yenilendi. Bu nedenle ariza sikayetlerinde gözle görülür bir düsüs var. Sadece hatlarin yenilenmesi sirasinda programli elektrik kesintileri yasaniyor. Suanda bizlere gelen sikayetlerin bü-yük bir bölümünü sokak lam-balarinin yanmamasi sorunu olusturuyor. Günde 16 saatlik aydinlatma onarimiyla da bu sikintiyi çözüyoruz. Özelles-tirme Tedas’a katki saglamis-tir” diye konustu.