Emekli polis, hastaneden güvenlik zoruyla çıkarıldı

Geçtiğimiz günlerde Torbalı Devlet Hastanesi'ne giden ve tedavi olmak isteyen Burhan Kaplan, tedavisi yapılmadığı için bir günde üç kez gittiği hastaneden güvenlik zoruyla çıkarıldığını iddia etti

Emekli polis, hastaneden güvenlik zoruyla çıkarıldı

Geçtiğimiz günlerde Torbalı Devlet Hastanesi’ne giden ve tedavi olmak isteyen Burhan Kaplan, tedavisi yapılmadığı için bir günde üç kez gittiği hastaneden güvenlik zoruyla çıkarıldığını iddia etti. Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hastaneye giden Kaplan, ilk olarak Covid testi olması gerektiği söylenmesi üzerine test yaptırdığını ifade etti. Testi yaptırdıktan sonra tedavisini yaptırmak isteyen Kaplan, hastanede uzunca bir süre kimsenin kendisiyle ilgilenmediğini söyledi. Rahatsızlığı nedeniyle titreme yaşadığını ve çektiği acıya dayanamadığını ifade eden Kaplan, o sırada orada bulunan acil servis hekimlerine en azından bir ağrı kesici iğne yapmalarını istediğini ve iğneyi yaptırdıktan sonra evine döndüğünü söyledi.

 ÜÇÜNCÜ GİDİŞİNDE TEDAVİ OLABİLDİ

Eve geldikten sonra da rahatsızlığının geçmemesi nedeniyle ikinci kez hastaneye giden Kaplan, burada Covid testinin sonucu çıkmadan önce tedavi edilemeyeceğini öğrendiği beyan etti. Bir süre görevlilerle tartışmak zorunda kalan Kaplan bunun üzerine güvenlik zoruyla hastaneden çıkarılmaya çalışıldığını ifade etti. Kaplan, “İlk olarak Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde teşhisim konuldu ve buradaki hekimler bana rahatsızlanmam durumunda en yakın hastaneye giderek tedavi altına alınmam gerektiğini ifade ettiler. Bunun üzerine ben de yoğun titreme ve acı eşliğinde Torbalı Devlet Hastanesi’ne gittim. Ancak burada korona testim çıkmadan tedavi olamayacağımı söylediler. Testi yaptırdım bu defa sonucun çıkmasını beklemem gerektiği söylendi. Ben acil sayılan bir vaka olarak üç defa geldim hastaneye. İlk iki seferde kimse benle ilgilenmedi ve hatta güvenlik zoruyla dışarı çıkarılmaya çalışıldım. Ateş ve titremememin psikolojik olduğunu söyledi. Neyse ki son gidişimde insaflı bir doktora denk geldim de kısmi olarak tedavimi yaptırabildim.” şeklinde konuştu.