EML Müdürü'nden Pilav Günü'nde sitem dolu sözler
EML'de pilav gününün 12’ncisi önceki gün düzenledi. Okul Müdürü Dursun Kaya Öztürk, pilav günündeki konusmasinda fiziki mekan yetersizliginden yakindi TORBALI Endüstri Meslek Lisesi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlen Pilav Günü’nün 12’ncisi düzenlendi. Düzenlenen törene Ilçe Milli Egitim Müdürü Ruhi Gündogdu, Milli Egitim Sube Müdürü Sakir Aygün, okul müdürleri, okul aile birligi baskani ve çok [&hellip]
EML’de pilav gününün 12’ncisi önceki gün düzenledi. Okul Müdürü Dursun Kaya Öztürk, pilav günündeki konusmasinda fiziki mekan yetersizliginden yakindi
TORBALI Endüstri Meslek Lisesi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlen Pilav Günü’nün 12’ncisi düzenlendi. Düzenlenen törene Ilçe Milli Egitim Müdürü Ruhi Gündogdu, Milli Egitim Sube Müdürü Sakir Aygün, okul müdürleri, okul aile birligi baskani ve çok sayida davetli katildi. Günün anlam ve önemini belirten bir konusmaya yapan Okul Müdürü Dursun Kaya Öztürk, düzenlenen etkinlik ile ilgili olarak duygularini aktardi. Öztürk, kürsüden yaptigi konusmada sitem dolu sözlere yer verdi. Okulun mevcut fiziki sartlari nedeniyle normalden 3 kat daha fazla ögrencinin egitim gördügüne dikkat çekti.
“ÖGRENCI SAYIMIZ ÇOK FAZLA”
OKULUN kuruldugu günden bu yana mezun olan ögrencilerini bir araya getirmek için bu etkinligi düzenlediklerini dile getiren Okul Müdürü Dursun Kaya Öztürk, “1980 yilinda 55 ögrenciyle egitim vermeye baslayan okulumuz, bugün bin 300 ögrenciyle egitim ve ögretimini sürdürmektedir. Ancak, ilçemizin sanayi bölgesi olmasi nedeniyle mesleki egitime olan talep artmakta ve 400 ögrenci kapasitesi olan okulumuz, kapasitesinin 3 kati fazla ögrenci aliyor olmasina ragmen maalesef gelen talebi karsilayamamaktadir” dedi.
“EMEKLER BOSA GITMESIN”
DEVLETIN kaynaklarinin bosa gitmemesi için kendisini yenileyen ve gelistiren meslek liselerine ihtiyaç duyuldugunun altini çizen Öztürk, “Hiçbir yeri kazanamazsa meslek lisesine girsin devri bitmistir. Mesleki egitim, maliyeti yüksek bir egitimdir. O nedenle okulumuza gelen ögrencilerin ilgi, beceri ve yetenekleri dogrultusunda bölüm seçmeleri, bitirdikleri alanda da istihdam edilmeleri gerekir. Aksi bir durumda harcanan emek ve devletin kaynaklari bosa gidecektir. Sanayinin nitelikli eleman ihtiyaci had safhadadir. Nitelikli eleman ihtiyacini karsilamak için devletin verdigi katkilarla çesitli kurum ve kuruluslar, isletmeler kurslar açmakta nitelikli eleman ihtiyacini az da olsa karsilamaya çalismaktadirlar” dedi.