Engelliler için proje hazirliyor

CHP Meclis Uyesi Aday Adayi Emine Sabuncu oldukça ilginç konulara dikkat çekti. Zihinsel engellilerin fazla olmasi ve engelli ailelerin topluma katilmamasi gibi birçok konuda tespitlerde bulunan Sabuncu, bunlarla ilgili birçok proje hazirladigini söyledi TORBALI’DA engellilerin sesi olmak için CHP’den meclis üyeligi adayligini açiklayan Emine Sabuncu’nun yaptigi çalismalar oldukça ilginç. Dikkate alinmasi gereken konuya dikkat çeken [&hellip]

Engelliler için proje hazirliyor

CHP Meclis Uyesi Aday Adayi Emine Sabuncu oldukça ilginç konulara dikkat çekti. Zihinsel engellilerin fazla olmasi ve engelli ailelerin topluma katilmamasi gibi birçok konuda tespitlerde bulunan Sabuncu, bunlarla ilgili birçok proje hazirladigini söyledi

TORBALI’DA engellilerin sesi olmak için CHP’den meclis üyeligi adayligini açiklayan Emine Sabuncu’nun yaptigi çalismalar oldukça ilginç. Dikkate alinmasi gereken konuya dikkat çeken Sabuncu seçmen çalismalarinda engelli aileleri sik sik ziyaret etti ve neredeyse her ailede mutlaka engelli kisi bulundugunu, bu engellilerin de ne yazik ki zihinsel engelliler oldugunu söyledi. Bu durumdaki ailelerin birçogunun akraba olmadigina dikkat çeken Sabuncu, bu durumun arastirilmasi gerektiginin altini önemle çizdi. Birçok projeyi hayata geçirecegini belirten Meclis Uyesi Aday Adayi Sabuncu, engelli insanlarin hayata tutunmasi için büyük illerde uygulanan projeleri hazirladigini ve partisine öneride bulunarak hayata geçirecegini söyledi.

“ENGELLILERIN SESI OLACAGIM”
TURK Telekom’dan emekli olan Emine Sabuncu, Torbali’nin siyaset arenasinda boy gösteren kadin siyasetçilerden biri. Ilçede engellilerin yasamsal alanlarina dair gerekli düzenlemelerin yapilmadigini ve yeni yasam alanlarinin olusturulmadigini gördügü için meclis üyeligine aday adayi oldugunu ifade eden Sabuncu, 18 yasindan beri CHP saflarinda siyaset yapiyor. 2004 yilinda Besitas Belediyesi’nde CHP’den meclis üyesi adayi olan Sabuncu, Türkiye Sakatlar Dernegi’nde 6 yil baskanlik, Atatürkçü Düsünce Dernegi (ADD) Umraniye Subesi’nde yönetim kurulu üyeligi ve Sivas Kültür ve Dayanisma Dernegi’nde yönetim kurulu üyeligi yapti. Gece gündüz demeden evleri ziyaret eden Aday Adayi Emine Sabuncu, engelli aileleri tek tek tespit ettigini ve çalismalarinda bu aileler için oldukça önemli projeleri bulundugunu ve bunu hayata geçirmek için meclis üyeligine talip oldugunu ifade etti. Engellilerin sosyal hayata atanmalari, haklarini kazanmalari ve sikintilari konusunda ortaya çikan sorunlari çözecegine dair söz veren Sabuncu: “Benim aday olmam engelli aileleri tarafindan çok olumlu karsilandi çünkü seslerini duyurabilecek bir temsilci istiyorlar”
ENGELLER VAR
SEÇIM çalismalarinda engelli çocuklarin aileleri tarafindan toplumdan saklandigina dikkat çeken Sabuncu: “Ataerkil bir toplumuz. Ailelerin birçogu engelli çocuklari olmasina ragmen desifre olmak istemiyor. Toplumdan utanip sakliyorlar. Bunu çalismalarimda net bir sekilde gördüm. Engellileri hayata kazandiracagim. Elimde çok projem var. Bunlar büyüksehirde hayata geçmis projeler. Istihdam projeleri sayesinde atölyeler kurulabilir ya da evde isçilik yapilabilirler. Ise gidip gelemeyen engelliler var. Evlerine yapabilecegi isler götürmek gerekir. Rehabilitasyon merkezi kurulabilir. Belediye bünyesinde kurulmasini saglayacagim” seklinde konustu.
Bunlarin üzerine düsecegim” dedi.