Ergenlik sorunlari Merkez’de asiliyor

10-24 yas arasi gençlere hizmet veren Gençlik Danisma ve Saglik Hizmetleri Merkezi yaklasik 2,5 yildir Torbali'da faa-liyet gösteriyor. Izmir'deki 5 Gençlik Danisma ve Saglik Hiz-metleri Merkezinden biri olan bu merkezde bir doktor ve 3 ebenin görev yaptigi merkezde bugüne kadar 3500'ün üzerinde gence hizmet verildi. 500 gencin kayit altinda tutuldugu mer-kezde randevu sistemi ile çalisiliyor. [&hellip]

Ergenlik sorunlari Merkez’de asiliyor

10-24 yas arasi gençlere hizmet veren Gençlik Danisma ve Saglik Hizmetleri Merkezi yaklasik 2,5 yildir Torbali’da faa-liyet gösteriyor. Izmir’deki 5 Gençlik Danisma ve Saglik Hiz-metleri Merkezinden biri olan bu merkezde bir doktor ve 3 ebenin görev yaptigi merkezde bugüne kadar 3500’ün üzerinde gence hizmet verildi. 500 gencin kayit altinda tutuldugu mer-kezde randevu sistemi ile çalisiliyor. Gençlik Danisma Merke-zinin yetkilisi Doktor Gürkan Ergün günde ortalama 5-6 gence hizmet verdiklerini ve her genç için 1 saat ayrildigini belirterek Torbali’da böyle bir merkezin bulunmasinin çok büyük bir avantaj oldugunu söyledi.

YOGUN ILGI
GENÇLIK Danisma ve Saglik Hizmetleri Merkezi’nin yakla-sik 2,5 yildir Torbalililara hizmet verdigini belirterek Izmir-deki 5 danisma merkezinden birinin Torbali’da bulundugunu söyleyen Ergün “Merkezimizde doktor olarak benim disimda 3 ebe arkadasimizla birlikte görev yapiyoruz. Burada 10-24 yas arasindaki gençlere hizmet veriyoruz. Gençlik Merkezi’nin en büyük özelligi randevu sistemiyle çalismamiz. Çok yo-gun talep olmasi nedeniyle bize basvu-ran gençlerimize 1,5-2 ay sonrasina randevu verebiliyoruz. Ayrica merkezi-mize aileleriyle birlikte gelen gençlere toplam günde 1 saat süre ayiriyoruz. Bu nedenle de günde ortalama 5 yada 6 gençle görüsme imkanimiz oluyor. Özellikle de 13-17 yas arasindaki gençler bize basvuruyor. Bünye-mizde bir psikologun bulun-masi halinde çok daha verimli çalismalar yapacagimizi düsünüyoruz” dedi.

ILÇE HALKI IÇIN BUYUK SANS
MERKEZE gençlerin ya kendilerinin ya da aile, okul ve isyeri yönlendirmeleriyle geldigini söyleyen Ergün “Saglik problemleri, fiziksel ge-lisim, madde kullanimi, cinsellik, ergenlik dönemi özellikleri, kisi-lerle iletisim sorunlari, aile içi ça-tismalar, basariyi etkileyen faktör-ler gibi birçok konuda bize basvu-ruyorlar. Burada gençlerin bize an-lattiklari hiçbir sey baska bir kisiye ya da ailelerine anlatilmiyor. Bu durum çok önemli. Ergenlik döne-mi zaten sorun ve problemlerin yo-gun oldugu bir dönem. Gençlerin bu dönemleri ne kadar iyi geçerse ileriye yönelik yasamlari çok daha saglikli olur. Biz hem gençleri hem de ailelerini rahatlatmaya çalisiyoruz” seklinde konustu.