Eygi Kardesler, Torbali'da bilim adami yetistirecek

Nurhan ve Ruhan Eygi kardesler, hizmete açtiklari Nar Anaokulu ile birlikte, dünyanin birçok ülkesinde bilim adami yetistiren, deneyerek ve yasayarak ögrenme sistemini Torbali'da hayata geçirecekler.     ASLEN Torbalili olan iki kiz kardes yillardir hedefledikleri hayallerini hayata geçiriyor. Uzun yillar Izmir'de yasayan Nurhan ve Ruhan Eygi kardesler, memleketleri olan Torbali'da Nar Anaokulu ile birlikte Avrupa'da [&hellip]

Eygi Kardesler, Torbali'da bilim adami yetistirecek

Nurhan ve Ruhan Eygi kardesler, hizmete açtiklari Nar Anaokulu ile birlikte, dünyanin birçok ülkesinde bilim adami yetistiren, deneyerek ve yasayarak ögrenme sistemini Torbali’da hayata geçirecekler.

 

 

ASLEN Torbalili olan iki kiz kardes yillardir hedefledikleri hayallerini hayata geçiriyor. Uzun yillar Izmir’de yasayan Nurhan ve Ruhan Eygi kardesler, memleketleri olan Torbali’da Nar Anaokulu ile birlikte Avrupa’da basarisi kanitlanmis bir sistemi uygulayacak. Bilim adami yetistiren sistem olarak bilinen, deneyerek ve yasayarak ögrenme sistemini ilçeye uyarlayacak olan ikili, çocuklarin artik yasayarak ögrenecegini belirtti. Torbali’da da bilim adami yetistirmeyi hedeflediklerini ifade eden Nurhan ve Reyhan: “Avrupa’da ve dünyanin daha birçok ülkesinde 100 yildir uygulanan bu sistem ile çocuk, ögretmenin rehberliginde kendi kendine ögrenecek. Dayatma bir egitim sisteminden çok, çocuklar yasayarak ve deneyerek ögrenecek. Bu sistem ile Torbali’dan da profesör çikarmayi hedefliyoruz” dedi.

 

ÇOCUKLAR DENEYEREK ÖGRENECEK

ÖGRETMEN ve üst düzey yönetici olan Ruhan ve Nurhan Eygi kardesler kapanan Panda Anaokulu’nun hizmet binasini devraldi. Iki kardes, hayalleri olan anaokulunu açmak için kollari sivadi. Yöneticilik ve ögretmenlik deneyimlerini bir araya getirecek olan iki kardes, Nar Anaokulu ile ilçe halkina hizmet verecek. Farkli bir egitim modelini ilçede uygulayacak olan Eygi kardesler, ögrencilerin deneyerek ögrenmesini saglayacak. Son yillarda bilim adamlarinin yetistirildigi bu sistem Nar Anaokulu’nda uygulanacak. Bu sistem çocuklar için hazirlanmis bir çevrede kisilik gelisim sürecini destekleyen, onlara özgürlükler taniyan, çocuklarin kendi onuru içerisinde bireysellesmesini ve sosyallesmesini saglayan cezanin asla uygulanmadigi bireye özgü adil bir egitim sistemidir.

 

AVRUPA’DA 100 YILDIR UYGULANAN SISTEM

 AVRUPA basta olmak üzere birçok ülkede uygulanan bu sistem daha yeni yeni ülkemizde hayata geçirilmis. Istanbul ve Ankara’da uygulanan sistem, Izmir’de ise daha baslangiç asamasinda. Nar Anaokulu’nun faaliyete girmesiyle birlikte bu sistemi Izmir’de uygulayan ikinci egitim kurumu olacak. Bu sistemin geregi çocuklarin yasayarak, deneyerek, gözlemleyerek ögrenmesidir. Okulun bahçesi daha genis ve islevsel yasam alanlariyla donatiliyor. Hayvan sevgisini kazanmalarini saglamak için hayvan barinaklari hazirlandi. Çocuklar, bu hayvanlarin beslenmesi ve bakimlarinda aktif rol alacak. Minik ögrenciler, sebze-meyve bahçesinde kendi yetistirdikleri ürünleri tüketerek, tamamen dogal ve saglikli bir sekilde beslenecek. Bunun yani sira kendi diktikleri agaç ve çiçekleri sulayarak bakimlarina katilacaklar. Ögrenciler, sorumluluk almayi ögrenecek, doga ve hayvan sevgisini kazanacak. Bahçede olusturulan kum havuzu ise küçük ve büyük kas gelisimlerini destekleyecek, eglenerek yaraticiliklarinin gelismesini saglayacak.

 

ÇOCUKLARA PSIKOLOJIK VE PEDOGOJIK DESTEK

 DENEYEREK ve ögrenerek egitim verecek olan kurum, gezi ve gözlemlere de agirlik verecek. Çocuk yogasi, çocuk pilatesi, geleneksel Türk ebru sanati, binicilik, drama, bale, savunma sanatlari gibi birçok farkli aktiviteler gerçeklestirilecek. Veliler ve çocuklar için psikolojik ve pedagojik destek verilecek. Uzman doktor tarafindan, minik ögrencilerin aylik göz ve dis taramasi yapilacak. Diyetisyen onayli beslenme listesi ile tamami profesyonel asçi tarafindan yine kurumun kendi mutfaginda hazirlanan ev yapimi katkisiz yiyeceklerle çocuklarin saglikli beslenmeleri saglanacak. Okul öncesi dönemde büyük önem kapsayan yabanci dil egitiminde, çocuklari dil ögrenmeden uzaklastiran sikici ve agir yöntemler yerine, drama ve oyunlar içinde çocuklarin aktif katilarak daha kalici ögrenmeler edinecekleri bir yöntem uygulanacak. Matematik ve fen bilgisi derslerini dahi deneyerek ögrenecek olan çocuklar, baskici ve sikici ders sisteminden uzak kalacak. Ögrenirken özgür olacak minikler, yaraticiliklarini ön plana çikaracak. Ön kayitlar baslarken, 2 Eylül tarihinde ise ders zili çalacak.