Eylemciler mesale yakti, dev Türk bayragi açti

Torbali'da 5. günü geride birakan Gezi Parki eylemleri sorunsuz bir sekilde sürüyor. Önceki aksam Sadik Ileri Bulvari'nda toplanan grup, Belediye Meydani'na yürüdü TAKSIM Gezi Parki için baslayan ve sonradan tüm Türkiye’ye yayilan protesto eylemleri, Torbali’da da tüm hiziyla devam ediyor. Torbali’da bu eylemler 5 gündür araliksiz bir sekilde sürüyor. Vatandaslarin katilimi ile gerçeklesen protesto yürüyüsü [&hellip]

Eylemciler mesale yakti, dev Türk bayragi açti

Torbali’da 5. günü geride birakan Gezi Parki eylemleri sorunsuz bir sekilde sürüyor. Önceki aksam Sadik Ileri Bulvari’nda toplanan grup, Belediye Meydani’na yürüdü

TAKSIM Gezi Parki için baslayan ve sonradan tüm Türkiye’ye yayilan protesto eylemleri, Torbali’da da tüm hiziyla devam ediyor. Torbali’da bu eylemler 5 gündür araliksiz bir sekilde sürüyor. Vatandaslarin katilimi ile gerçeklesen protesto yürüyüsü önceki gün de devam etti. Tip Merkezi önünde toplanan grup, Torbali Belediyesi önüne kadar yürüdü. Dev Türk Bayragi açan protestocu gruplar, sloganlarla yürüdü.

5. GUN DE SORUNSUZ BITTI
ÖNCEKI gece yine bir araya gelen yüzlerce vatandas, ilçe sokaklarinda “Hükümet istifa, her yer Taksim her yer direnis” sloganlari attilar. Eylemde en dikkat çekici sey ise Taksim Gezi Parki olaylarinda hayatini kaybeden Abdullah Cömert’in anisina 1 dakikalik saygi durusu yapilmasi ve daha sonra Istiklal Marsi okunmasi oldu. Protestocular sloganlarina devam ederken, iki genç mesale yakti. Gece karanliginda yakilan mesale ortaligi aydinliga çevirdi. Eylemciler, belediye önünde 15 dakika slogan atarak, eylemlerine son verdiler. Protestolarin basladigi noktaya kadar tekrar yürüyen vatandaslar, sloganlar seklinde yollarina devam etti. Sadik Ileri Bulvari üzerinde bulunan Torbali Tip Merkezi’nin önüne kadar yürüyen eylemciler, sorunsuz sekilde evlerine dagildi.

ÇYDD: BASKALDIRI DIRENISE DÖNUSTU
ÇAGDAS Yasami Destekleme Dernegi (ÇYDD), dün bir basin açiklamasi düzenleyerek Taksim Gezi Parki’nda polisin saldirisiyla baslayip, tüm yurt geneline yayilan eylemlere destek verdi. ÇYDD Torbali Temsilcisi Tanzer Bogan imzasiyla yayimlanan basin açiklamasinda, “Taksim Gezi Parki’ndaki sökülen agaçlar her kesimden insani birlestiren birer özgürlük sembolü oldu. Baslangiçta dogaya, yesile sahip çikmakla baslayan baskaldiri; cumhuriyete ve demokrasinin temel diregi olan laikligin yok edilmesi çalismalarina karsi bir direnise dönüstügü” dile getirildi.

“DEMOKRATIK HAKKIMIZ”
ÇYDD Temsilcisi Tanzer Bogan konu ile ilgili yaptigi açiklamada baslangiçta dogaya ve yesile sahip çikmakla baslayan baskaldirinin, hükümetin tavrindan kaynakli bir direnise döndügünün altini çizdi. Bogan, konusmasina söyle devam etti: “Degisik kesimlerdeki insanlarin yasam tarzlarina yapilan müdahalelere, 4+4+4’ün egitim sisteminde yarattigi yikima, çesitli alanlardaki özgürlüklerin çesitli bahanelerle, uydurma nedenlerle kisitlanmasina, halkimizin malinin ve ülkemizin zenginliklerinin ranta çevrilmesine, ülkemizin kurtulus ve kurulusunun önderlerine yapilan saldirilara, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temel diregi olan laikligin yok edilmesi çalismalarina karsi bir direnise dönüstü. Türkiye’nin birçok kentinde, birçok meydaninda, caddesinde, sokaginda bir araya gelen degisik yastan, cinsten, dinden, irktan kalabaligin ortak paydasi özgürlüklerin korunmasi, geriye gidis ve baskici bir rejim uygulamasina karsi çikisti. Bu gidise ‘artik yeter!’ deyisti.  Demokratik hakkimizi kullanacagiz”  dedi.