Fabrikalar onlarin pesinde

Endüstri Meslek Lisesi’nin (EML)Elektrik- Elektronik Teknolojisi alanindan mezun olan ögrenciler issizlik sikintisi çekmiyor. Bu ögrenciler fabrikalarin ilk tercihi. Teorik ve pratik egitim alan bölüm mezunlari hemen isbasi yapiyor   TORBALI'NIN en önemli okullarindan biri olan Endüstri Meslek Lisesi (EML) Elektrik-Elektronik Teknolojisi bölümü yogun ilgi görüyor. Sanayi sektörünün kalifiye eleman ihtiyacinin karsilanmasinda oldukça önemli bir yer [&hellip]

Fabrikalar onlarin pesinde

Endüstri Meslek Lisesi’nin (EML)Elektrik- Elektronik Teknolojisi alanindan mezun olan ögrenciler issizlik sikintisi çekmiyor. Bu ögrenciler fabrikalarin ilk tercihi. Teorik ve pratik egitim alan bölüm mezunlari hemen isbasi yapiyor

 

TORBALI’NIN en önemli okullarindan biri olan Endüstri Meslek Lisesi (EML) Elektrik-Elektronik Teknolojisi bölümü yogun ilgi görüyor. Sanayi sektörünün kalifiye eleman ihtiyacinin karsilanmasinda oldukça önemli bir yer tutan okulun bu bölümünden her yil 80-100 ögrenci mezun oluyor. Mezun olan ögrencilerin büyük bölümü hemen is bulma imkânina kavusuyor. Ancak bölüme girmek o kadar kolay degil. Anadolu Teknik Lisesi Elektrik- Elektronik Teknolojisi bölümüne ilkögretim sonrasinda yapilan merkezi sinav ile ögrenci alimi gerçeklesiyor. Bu okulda ögrenim gören ögrenciler agirlikli olarak Ingilizce egitimi, akademik egitim ve meslek egitimi aliyor.

SEKTÖRE KATKI SAGLIYOR

Son sistemle donatilmis siniflarinda ögrencilere teorik ve pratik egitimler veren elektrik-elektronik teknolojisi bölümüne 9. siniftan sonra ancak derslerinde basarili ögrenciler girebiliyor. Bölüm binasinda 10 atölye ve laboratuvar bulunuyor. Her atölye ilgili dala ait donanimla düzenlenmesinin yani sira, her geçen egitim-ögretim yilinda donaniminida çagin gereklerine uygun sekilde yeniliyor. Elektrik-elektronik teknolojisi alaninin bugün diger tüm alanlari gelistiren, temel ve üretken bir sanayiye dönüsmüs durumda oldugunu söyleyen bölüm ögretmeni Musa Balta, “Alan, bugün kendi tasarim ve teknolojilerini gelistirecek güce ulasti. Elektrik-elektronik bölümü birçok alani etkiliyor. Ekonomiye kendi üretimi, ihracati ve istihdamiyla yaptigi birinci derece katkinin yaninda diger sektörlere olan etkisiyle de ikinci derece katki saglamakta. Bu alandaki teknoloji degisimleri ve kalite artislari sektör ürünlerini girdi olarak kullanan birçok alanda kalitenin artmasina olumlu sekilde yansiyacagi anlamina geliyor” diyerek bölümün önemine dikkat çekti.

UZMANLASMA IMKÂNI

Endüstri Meslek Lisesi Anadolu Teknik Lisesi’nde açilan dallar ise söyle: “Elektrik Tesisatlari ve Pano Montörlügü, Endüstriyel Bakim Onarim, Endüstriyel Bakim Onarim.” Endüstri Meslek Lisesi’nde açilan dallar ise söyle: “Elektrik Tesisatlari ve Pano Montörlügü, Endüstriyel Bakim Onarim, Bobinajcilik,  Büro Makineleri Teknik servisi, Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi, Elektrik Tesisatlari ve Pano Montörlügü, Elektromekanik Tasiyicilar, Endüstriyel Bakim Onarim, Görüntü ve Ses Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Haberlesme Sistemleri, Otomasyon Sistemleri veYüksek Gerilim Sistemleri.” Bu bölümlerin her hangi birinden mezun olan ögrencilerin piyasada kolaylikla is bulabildigine dikkat çeken Musa Balta: “Ögrencilerimiz okulda teori ve pratik egitimlerini iyi bir sekilde aldiklarindan dolayi fabrikalarin ilk tercihleri arasinda yerlerini aliyor. Kesinlikle issiz kalmiyorlar. Öte yandan üniversitelerin ilgili bölümlerine giderek alanlarinda uzmanlasabilme imkânina sahipler” dedi.