Fitik artik dert degil

TORBALI Devlet Hastanesi’nde yaklasik 1 yildir beyin cerrahi doktorlugunu üstlenen Hüseyin Berk Benek bel fitigi fitik hastalarini “mikrodiskektomi” tedavi yöntemi ile sagligina kavusturuyor. Yaklasik 1 aydir “mikrodiskektomi” tedavi yöntemi ile hastaliklarin üstesinden geldiklerini belirten Benek, 'Açik diskektomi ameliyati hastanin istegi veya bel fitiginin bulundugu yere göre genel ve epidural anestezi altinda, hasta yüzüstü yatarken yapilmaktadir. [&hellip]

Fitik artik dert degil

TORBALI Devlet Hastanesi’nde yaklasik 1 yildir beyin cerrahi doktorlugunu üstlenen Hüseyin Berk Benek bel fitigi fitik hastalarini “mikrodiskektomi” tedavi yöntemi ile sagligina kavusturuyor. Yaklasik 1 aydir “mikrodiskektomi” tedavi yöntemi ile hastaliklarin üstesinden geldiklerini belirten Benek, “Açik diskektomi ameliyati hastanin istegi veya bel fitiginin bulundugu yere göre genel ve epidural anestezi altinda, hasta yüzüstü yatarken yapilmaktadir. Cilde 24 cm’lik kesi uygulanir. Daha sonra kas dokusu siyrilarak ekartör yerlestirilir. Omurganin arkasindaki kemik dokudan küçük bir pencere açilarak, hemen altindaki bag dokusuna ulasilir ve bu dokunun bazen alinarak bazen de bag dokusunda küçük bir giris yeri açilmasini takiben omurilik kesesi ve buradan çikan sinir kökü görülür. Sonrasinda hastada yakinmayi artiran sinir köküne basan fitik parçasi görülür ve çikarilir. Daha sonra fitigin olustugu disk mesafesine girilerek diskektomi islemi yapilir ve kanama kontrolü yapildiktan sonra ameliyat sonlandirilir “

“MIKRODISKEKTOMI CIHAZI BIZLER IÇIN BIR AVANTAJ”
TOPLUMDA sik görülen hastaliklardan biri olan bel fitigi yayginlasmaya devam ediyor. Uzman Doktor Hüseyin Berk Benek, artik ameliyat olunmasindan korkulmamasi gerektigini açikladi. Doktor Benek: “Toplumda çok sik rastlanan bel fitiginin, isgücü kaybi ve uzun süreli tedaviler nedeniyle en korkulan hastaliklardan biri olarak kabul edilmistir” dedi. Ayrica ilerlemis bel fitiklarinda, agrinin sürekliligi ve nörolojik hasar olmasi durumunda tedavi yönteminin cerrahi olabileceginin de altini çizdi. “Endoskopik Mikrodiskektomi” yönteminin diger yöntemlere göre daha küçük bir cerrahi müdahale olmasi nedeniyle hastanin iyilesmesinin de rahat oldugu ifade edildi. Endoskopik mikrodiskektomi yöntemiyle ameliyat edilen hastanin ertesi gün hastaneden taburcu olabilecegi ve masa basi çalisanlarinin 34 haftada ve bedensel çalisanlarin da 46 haftada islerine dönebilecegi ileri sürüldü.

ERKEN TESHIS ÇOK ÖNEMLI
ERKEN teshisin çok önemli oldugunu dile getiren Benek, “Erken teshis, en kisa sürede uygun tedaviye karar verilmesini saglar. Cerrahi tedavi gerektirmeyen hastalara bel ergonomisi ögretilerek ilerleme engellenebilir. Uygun bir zamanlama ile yapilan cerrahiden de hastanin faydalanma orani daha yüksek olur. Hastalik belirli bir dönemi geçtikten sonra yapilan tedaviler agriyi geçirse de uyusukluk, kuvvetsizlik ya da hastaligin diger belirtileri tam olarak düzelmeyebilir. Bu nedenle, erken teshis ve eger gerekiyorsa erken cerrahi tedavi bel fitiginda oldukça önemlidir” seklinde konustu.