Full çektiler!

8.siniftan 1,5 milyon ögrencinin girdigi TEOG için sonuçlar önceki gün açiklandi. Torbali'dan 6 ögrenci sinavlarda full çekti. 120 sorunun tamamini dogru yanitlayan ögrenciler Türkiye birincisi oldu. MILLI Egitim Bakanligi (MEB), Temel Egitimden Orta Ögretime Geçis (TEOG) sistemi kapsaminda bu yil ikincisi gerçeklestirilen 26-27 Kasim ve 13-14 Aralik’ta yapilan ve 8. siniflar I. dönem ortak sinavlarin [&hellip]

Full çektiler!

8.siniftan 1,5 milyon ögrencinin girdigi TEOG için sonuçlar önceki gün açiklandi. Torbali’dan 6 ögrenci sinavlarda full çekti. 120 sorunun tamamini dogru yanitlayan ögrenciler Türkiye birincisi oldu.

MILLI Egitim Bakanligi (MEB), Temel Egitimden Orta Ögretime Geçis (TEOG) sistemi kapsaminda bu yil ikincisi gerçeklestirilen 26-27 Kasim ve 13-14 Aralik’ta yapilan ve 8. siniflar I. dönem ortak sinavlarin sonuçlarini açikladi. Liselere geçis için yapilan sinavlara Torbali damgasini vurdu. Sinava Torbali’daki binlerce ögrenci girerken, tam 6 ögrenci Türkiye birincisi oldu. Körfez Dershanesi ve Ugur Dershanesi’nden 6 ögrenci, 120 sorunun 120’sini de dogru yanitlayarak büyük bir basari elde etti.

100 TAM PUAN

Temel egitimden Ortaögretime Geçis Sistemi kapsaminda, merkezi ortak sinavlarin sonuçlari açiklandi. Temel Egitimden Ortaögretime Geçis Sistemi kapsaminda, 26-27 Kasim ve 13-14 Aralik’ta yapilan ve 8. siniflar I. dönem ortak sinavlarinda adaylarin cevap kâgitlari çift kontrol sistemiyle okutuldu ve her derse ait sorunun esit agirliga sahip oldugu ortak sinavlarda ögrencilerin puani hesaplandi.Sinavlar, 100 tam puan üzerinden degerlendirildi. Ortak sinavlarda ögrencilerin aldigi puanlar, 8. sinif yil sonu basari puani hesaplamasinda da kullanilacak. Sinav sonuçlari yazili olarak ögrencilere gönderilmeyecek, e-Okul sistemine islenecek.

 6 TURKIYE BIRINCISI

Körfez Dershanesi ögrencilerinden Metin Kibaroglu (Cumhuriyet Ortaokulu), Aleyna Kircan (Cengiz Topel Ortaokulu), Gaffar Okan Turgut (Özel Olgun Koleji), Ugur Dershanesi’nden ise Serpil Günde, Berfin Durmus ve Delil Aksin, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Matematik, Ingilizce ve Din Kültürü’nden sorulan 20’ser olmak üzere toplam 120 soruya dogru cevap verdi. Sorularin tamamini dogru yanitlayan bu 6 ögrenci Türkiye birincisi oldu. Ögrenciler aldiklari bu basarili sonuçtan mutlu olurken, basarilarini ise düzenli çalismaya bagladi. Kurum yetkilileri ve okul yöneticileri ise elde edilen Türkiye birinciliklerinden memnuniyet duyduklarini belirtti.GÖKHAN YALKALK