Geçit için dilekçe

İki yıl önce yapılmasına karar verilen, 7 ay önce de çalışmaların başladığına dair tabelanın asıldığı ancak hiçbir çalışmanın gerçekleşmediği Cumhuriyet Mahallesi'ndeki geçit için muhtar, Kaymakamlığa dilekçe verdi.

Geçit için dilekçe

TORBALI’NIN en büyük mahalleri arasında gösterilen Cumhuriyet Mahallesi’nin başı üst geçit ile dertte. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Atatekin Doğan 2014 yılından bu yana yapılmayan üst geçit nedeniyle kaymakamlığa bir dilekçe verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Mahallesi ile Ertuğrul Mahallesi’ni birleştirecek üst geçidi bir türlü yapmaması nedeniyle isyan eden Muhtar Doğan, 5 Şubat tarihinde çalışma yapılmamasına rağmen takılan tabelaya da dilekçede değinerek, üst geçidin hem yerinin uygun olmadığını hem de bir an evvel bitirilmesini istedi.  Doğan, dilekçedeki sorunların bir an evvel çözüme kavuşmasını istedi.

2 YILDA ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI

Torbalı’da İZBAN 6 Şubat tarihinde seferlere başladı. İZBAN hattı açılmadan önce güvenlik önlemi nedeniyle Büyükşehir ve TCDD İZBAN hattındaki tüm geçişleri kapattı. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Barış Yapı ve Halk Yapı’da yaşayan vatandaşlar hattan karşıya geçmek için yapılacak üst geçidi bekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bölgeye üst geçidi 2014 yılında yapmayı planlıyordu. Bunun için gerekli projeleri hazırlayan Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki bir çalışma gerçekleştirmedi. Tam 7 aydır geçidi bekleyen vatandaşlar için Muhtar Doğan Kaymakamlığa bir dilekçe vererek, hem seçilen yerin işlevsiz olduğunu hem de bir an evvel geçidin tamamlanmasını istedi. Kaymakamlığa dün itibariyle verdiği dilekçede Muhtar Doğan, geçidin boş olan 2031. sokağa yapılmasını istedi.

DİLEKÇE KAYMAKAMLIKTA

Kaymakamlığa verilen dilekçede önemli ifadeler kullanan Doğan, “Mahallemizden, Ertuğrul Mahallesi’ne yapılacak üst geçit planlamasının yapılmış olduğu ve çalışmaların başlandığını içeren levhanın 6-7 ay önce dikilmiş olmasına rağmen henüz hiçbir çalışma yapılmadı.  Geçit nedeniyle vatandaş da çok mağdur durumdadır.  Ayrıca tespit edilen yer de üst geçit yapılmasına uygun bir yer değildir. 2031.sokaktaki mevcut parka ayaklarının indirilmesi araç trafiğini de içine alacağı için daha iyi olacaktır. Yanlıştan dönülerek vatandaşın güven içinde sağlıklı bir şekilde çocuklarını okula gönderecekleri üst geçidi kullanmalarını sağlanması bir an önce gerekmektedir. Üst geçidin araç trafiğini içine alacak şekilde 2031.sokaktan karşıya yapılması için yardım ve desteklerinizi bekler saygılar sunarım” ifadelerini kullandı. İbrahim DANIŞ