Girisimcilerin hayallerine KOSGEB’ten hibe destek

Izmir KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Çanakçi ve KOSGEB Uzmani Timisi, KOSGEB’in çalismalari, 2012 yili destek türleri ve bu desteklerin içerikleri hakkinda seminer verdi.  TORBALI Ticaret Odasi tarafindan düzenlenen 2012 Yili KOSGEB Destek Programlari egitim seminerinde, katilimcilara KOSGEB desteklerinden faydalanma yöntemleri ile desteklerin içerikleri anlatildi. Firmalarin rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek amaciyla düzenlenen seminere konusmaci [&hellip]

Girisimcilerin hayallerine KOSGEB’ten hibe destek

Izmir KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Çanakçi ve KOSGEB Uzmani Timisi, KOSGEB’in çalismalari, 2012 yili destek türleri ve bu desteklerin içerikleri hakkinda seminer verdi. 

TORBALI Ticaret Odasi tarafindan düzenlenen 2012 Yili KOSGEB Destek Programlari egitim seminerinde, katilimcilara KOSGEB desteklerinden faydalanma yöntemleri ile desteklerin içerikleri anlatildi. Firmalarin rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek amaciyla düzenlenen seminere konusmaci olarak katilan Izmir KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçi, KOSGEB’in çalismalari, destek türleri ve bu desteklerin içerikleri hakkinda bilgi verdi. KOSGEB Uzmani Sibel Timisi ise, 1 Aralik’ta yürürlüge giren ‘Online Basvuru Sistemi’ ile projelere geri ödemesiz destek saglayan KOBI Proje Destek Programi hakkinda katilimcilari bilgilendirdi. Timisi, kosullara uyan girisimcilerin hayallerini gerçeklestirmek için KOSGEB’in büyük destek verdigini söyledi.

MEKAN SAYISI ARTIYOR

TTO Meclis Salonu’nda gerçeklestirilen toplantida, açilis konusmasini yapan Yönetim Kurulu Baskani Behçet Çinar, eski isletmelere destek olmanin yani sira genç girisimcilere de destek olmak istediklerini belirtti. Torbali’da yeni açilan mekanlarin sayisinin arttigini, bu yüzden destek programlarinin önem kazandigini belirten Çinar, “Toplantinin bu anlamda özellikle yeni projeleri olanlara büyük fayda saglayacagini düsünüyorum” dedi. Çinar, 2012 yili içerisinde egitim seminerlerine agirlik verdiklerini ve önümüzdeki süreçte de bu toplantilari devam ettireceklerini söyledi.

EN FAZLA UÇ DESTEK

MUDUR Çanakçi, KOSGEB’in isletmelere özgü sorunlarin giderilmesi için hazirlanan projelerin maliyetlerini desteklemeyi, KOBI’lerde proje kültürü ve bilinci olusturmayi, isletmelerin proje yapabilme kapasitelerini gelistirmeyi amaçladigini söyledi. Isletmelerin; üretim, yönetimorganizasyon, pazarlama, dis ticaret, insan kaynaklari, mali isler ve finans, bilgi yönetimi ve bunlarla iliskili alanlarda sunacaklari projelerin desteklendigini belirten Çanakçi, yedi çesit destek yönetmelik programi yayinlandigini, program uygulamalarinin 3 yilla sinirli oldugunu ve bir isletmenin en fazla 3 destek uygulamasindan yararlanabilecegini söyledi.

VERI KAYDI SART

EN etkin destekleme programinin Genel Destek Programi oldugunu, bu destek programindan faydalanabilmek için proje hazirlamaya gerek olmadigini söyledi. Bu programdan yararlanabilmek için KOSGEB veri tabanina kayitli olmanin yeterli oldugunu ifade eden Çanakçi, temel amaçlarinin isletmelerin rekabet gücünün ve düzeyinin artirilmasini hedeflediklerini kaydetti. Programlar hakkinda bilgi veren Müdür Mustafa Çanakçi, yurt içi fuar, yurt disi is gezisi, tanitim, eslestirme, nitelikli eleman istihdam, danismanlik, egitim, enerji verimliligi, tasarim, sinai mülkiyet haklari, belgelendirme, testanaliz ve kalibrasyon, bagimsiz denetim destegi verdiklerini ve bu desteklerin ayrintilarini anlatti.

KOBILERIN ILGISI ARTTI

TOPLANTIDA online basvuru sistemi hakkinda bilgi veren KOSGEB Uzmani Sibel Timisi ise, uygulamali olarak bir firmanin KOSGEB veri tabanina kayit ve güncelleme islemlerini anlatti. Son dönemde KOBI’lerin KOSGEB’e olan ilgisinin arttigini belirten Timisi, Genel Destek Programi içinde yer alan fuar, is gezisi, tanitim, eslestirme, nitelikli eleman istihdam, danismanlik, egitim, enerji verimliligi, tasarim, sinai mülkiyet haklari, belgelendirme, ve test analiz kalibrasyon desteklerinden firmalarin kolaylikla yararlanabilecegini söyledi. Timisi, KOBI Proje Destek Programi’nin ise üretim, yönetim organizasyon, pazarlama, dis ticaret, insan kaynaklari, mali isler finans, bilgi yönetimi gibi konularda sunulacak projelere azami 150 bin TL’ye kadar geri ödemesiz destek sagladigini kaydetti. Destek programlarinin en ince detayina kadar anlatildigi egitim semineri, katilimcilarin sorularinin cevaplandirilmasiyla devam etti.

GIRISIMCILERE HER ZAMAN DESTEK

IZMIR KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçi, TTO ile geçen yildan bu yana birlikte çalismalar yürüttüklerini belirterek, hem imalat, hem ticaret sektöründe faaliyet gösteren ve is kurmak isteyen girisimciler için destek vermek istediklerini söyledi. TTO tarafindan görevlendirilen bir personel tarafindan KOSGEB veri tabanina kaydolan isletmelerin incelenip kendilerine rapor edeceklerini ve zaman zaman bilgilendirme toplantilari yapacaklarini ifade eden Çanakçi, bu toplantilarin destek programlarindan yararlanma adina girisimcilere fayda saglayacagini kaydetti.