Göklere hükmeden Torbalılı pilot Hatice

Torbalılı pilot Hatice Yağdı, gökyüzünde yaşamın limitlerini zorluyor. Savaş uçağıyla göklerde süzülen başarılı pilot, Türkiye'nin ilk F4 Phantom Silah Sistem Subayı. TÜRKİYE'NİN ilk F4 Phantom Silah Sistem Subayı Hatice Yağdı, gökyüzünde yaşamın limitlerini zorluyor. Torbalılı Hatice Yağdı, savaş uçağıyla gökyüzünde adeta gösteri yapıyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Kalp ve Damar Cerrahı [&hellip]

Göklere hükmeden Torbalılı pilot Hatice

Torbalılı pilot Hatice Yağdı, gökyüzünde yaşamın limitlerini zorluyor. Savaş uçağıyla göklerde süzülen başarılı pilot, Türkiye’nin ilk F4 Phantom Silah Sistem Subayı.

TÜRKİYE’NİN ilk F4 Phantom Silah Sistem Subayı Hatice Yağdı, gökyüzünde yaşamın limitlerini zorluyor. Torbalılı Hatice Yağdı, savaş uçağıyla gökyüzünde adeta gösteri yapıyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Kalp ve Damar Cerrahı Profesör Doktor Tahir Yağdı ile evli olan Torbalılı pilotun, 2’de çocuğu bulunuyor. Uçakla havada kalabileceğiniz sürenin çok sınırlı olduğunu ifade eden Yağdı: “İniş yapamazsanız maalesef bu pilotların ve eğer varsa yolucuların hayatını kaybetmesine neden olabilir” dedi.

KADIN PİLOTLARIN SAYISI ARTIYOR

1997 yılında Hava Harp Okulundan mezun olduğunu, 2 yıl Çiğli 2. Ana Jet Üssünde uçuş eğitimi ve ardından bir yıl süre ile Konya 3. Ana Jet Üssünde Harbe Hazırlık ve Silah Sistem Subaylığı eğitimi aldığını daha önce gazetecilere anlatan Yağdı, 2000 yılında 1. Ana Jet Üssü 113. Filo’ya atandığını ifade etti. Altı yıl Eskişehir’de RF-4E uçağında silah sistem subayı olarak görev yaptığını söyleyen Yağdı, eşiyle tanışınca İzmir’e tayinini istediğini ancak İzmir’de uçuş imkanı bulunmaması nedeniyle karargâhta görev aldığını, uçuş görevine ise geri hizmet uçucusu olarak devam ettiğini belirtti.

BU ONUR TARİF EDİLEMEZ

Gazetecilere F4 uçağı kullanmanın zorluklarından bahseden Torbalılı bayan pilot, sözlerini şöyle sürdürmüştü: “F-4 uçağı çok hızlı bir uçak, uçuş tecrübesi olmayıp ilk kez bir jet uçağı ile uçan bir insan fiziki olarak belirli sıkıntılar çekebilir. Ancak biz uzun bir eğitimden geçtiğimiz için bu süreçte alışıyoruz. Bunu meslek olarak yaptığım ve her uçuşu da bir görev olarak uçtuğum için bu mesleğin icra etmenin bana verdiği onur tarif edilemez.” Kadın pilotların sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Yağdı, “1996 yılında Hava Harp Okulu kadın mezun vermeye başladı. 1997 ilk mezunlardanız. Dolayısı ile bazı görevleri ilk olarak yapmak bana ve devre arkadaşlarıma nasip oldu. Tabi ki bunun getirdiği gurur ve sorumluluk çok farklı bir duygu. Şimdi sayımız gitgide artıyor” İbrahim DANIŞ