GÖKYUZU BAYRAM ETTI
Torbali Belediyesi tarafindan bu yil besincisi düzenlenen Uçutma Senligi festival havasinda geçti. Uç bin adet uçurtma ve birinci gelen yarismacilara hediyeler dagitildi. Senlige katilim yüksekti. TORBALI Belediyesinin bu yil 5.’sini düzenledigi uçurtma senligi dün Özbey Stadyumunda yapildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari kapsaminda çocuklari doga ile bulusturmak, aile bireyleri ile ortak çalisma [&hellip]
Torbali Belediyesi tarafindan bu yil besincisi düzenlenen Uçutma Senligi festival havasinda geçti. Uç bin adet uçurtma ve birinci gelen yarismacilara hediyeler dagitildi. Senlige katilim yüksekti.
TORBALI Belediyesinin bu yil 5.’sini düzenledigi uçurtma senligi dün Özbey Stadyumunda yapildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari kapsaminda çocuklari doga ile bulusturmak, aile bireyleri ile ortak çalisma yapmalarini ve çocukça bir gün geçirmelerini saglamak için hazirlanan etkinlige yüzlerce vatandas katildi. Birbirinden farkli etkinliklerin gerçeklestirildigi Uçurtma Senligi tam bir festival havasinda geçti. Senlikte motorlu yamaç parasütü, folklor gösterisi, Türk Hava Kurumu radyo kontrollü model uçak gösterisi ve parasüt gösterisi düzenlendi.
3 BIN TANE UÇURTMA DAGITILDI
GÖKYUZUNUN rengarenk oldugu sölende Torbali Kaymakami Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Yalçin Orhan, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Oguzhan Uslu, Cumhuriyet Halk Patisi Torbali Ilçe Baskani Faruk Akpinar, CHP’li Belediye meclis üyeleri katildi. Vatandaslarin mangal yakmalarini önlemek için gözleme ve ayran ikram edilirken, çocuklara ise beyaz sapka dagitildi. Geçtigimiz yillardan çok daha farkli ve daha kapsamli yapilan kutlama vatandaslardan tam not aldi. Uçurtma Senligi’ne Ege Universitesi Çocuk Onkolojisi’nde tedavi gören 10 kiz ve 10 erkek olmak üzere toplam 20 lösemi hastasi çocuk misafir edildi. Kir Kahvesi’nde kahvalti ikram edilen çocuklara Torbali Fenerbahçeliler Dernegi tarafindan da kirtasiye malzemelerinden olusan hediye paketi verildi. Öte yandan senlige katilanlara uçurtma dagitildi. Yapilan çesitli gösterilerden sonra 4 ayri dalda uçurtma yarismasi gerçeklestirildi. Yüzlerce kisinin katildigi yarista toplam 36 kisiye bisiklet, kaykay ve scooterdan olusan çesitli ödüller verildi. Minikler kategorisinde Öykü Günes, yildizlar kategorisinde Mehmet Can Saçlik, gençler kategorisinde Ilkay Öztas birinci olurken, jüri özel ödülünü ise Cansu Nur Barcan aldi. Kazananlarin ödüllerini Torbali Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Metin Gözütok ile Torbali Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hatice Yaman verdi.
UYGUR, ÇOCUKLARLA EGLENDI
SENLIKTE çocuklarla yakindan ilgilenen Torbali Belediye Baskani Ismail Uygur, geleneksel hale gelen Uçurtma Senliginin 5.’sini düzenlemekten dolayi mutlu olduklarini söyledi. Amaçlarinin çocuklara ve ailelerine unutulmaz bir gün yasatmak oldugunu ifade eden, Uygur: “Torbalili çocuklarimizi ve gençlerimizi bir araya getirerek birbirleriyle kaynastiriyoruz. Böyle senliklerimiz artarak devam edecektir. Senlikte çocuklari ile birlikte uçurtma uçuran vatandaslarimiz da çocukluk günlerine geri döndü” dedi. Senlikte çocuklar kadar büyükler de uçurtma uçurtmanin heyecanini yasadi. Senlik süresince Torbali Belediyesi tarafindan senlige katilan çocuklara 3 bin adet uçurtma dagitildi. Öte yandan Belediye, geleneksel olarak gerçeklestirdigi Rahvan At Yarislari’nin bu yil da 6.’sina imza atiyor. Karakuyu Semti’ndeki at yarislarindan önce yapilacak olan gecede Muazzez Ersoy ve Komedi Dans Uçlüsü sahne alacak.