Göz göre göre çürüyor

100 dönümlük arazi üzerinde bulunan 19 tütün deposu, 8 yildir atil durumda. Kaderine terk edilen binalar çürüyor. Mahalle Muhtari Ertugrul Kar’dan önemli bir öneri geldi: 'Lise kampüsünü bu depolara yapin!' GAZETEMIZIN, “Yazik oldu bu projeye!”  mansetiyle,  kampüs yapilmasi planlanan Devlet Demiryollarina ait 170 dönümlük tek parseldeki arsaya 'demiryolu bakim hatti' yapilacagini duyurmasi büyük ses getirdi. [&hellip]

Göz göre göre çürüyor

100 dönümlük arazi üzerinde bulunan 19 tütün deposu, 8 yildir atil durumda. Kaderine terk edilen binalar çürüyor. Mahalle Muhtari Ertugrul Kar’dan önemli bir öneri geldi: “Lise kampüsünü bu depolara yapin!”

GAZETEMIZIN, “Yazik oldu bu projeye!”  mansetiyle,  kampüs yapilmasi planlanan Devlet Demiryollarina ait 170 dönümlük tek parseldeki arsaya “demiryolu bakim hatti” yapilacagini duyurmasi büyük ses getirdi. Bu haberin ardindan Yazibasi 29 Ekim Mahallesi’nin çaliskan muhtari Ertugrul Kar’dan bomba gibi bir öneri geldi: “Kampüsü buyurun gelin Yazibasi’nda çürüyen TEKEL’e ait alana yapin!” diyerek yetkililere çagrida bulundu. Uzun yillar Izmir’deki sigara fabrikasinin ihtiyacini karsilamak üzere Yazibasi da 100 dönümlük arazi üzerinde bulunan 19 tütün deposu 8 yildir atil durumda.
TALAN ETTILER
TORBALI’NIN Yazibasi Mahallesi’nde 35 yil önce kurulan TEKEL depolari 2005 yilina kadar Izmir’deki merkez sigara fabrikalarina depo olarak hizmet veriyordu. Yaklasik 350 kisilik kapasiteyle çalisan depolarda çalisan yüzlerce isçi uzun yillar bu fabrikadan ekmek yedi. Bölgede istihdam saglayan tütün depolari simdilerdeyse içler acisi bir hal almis durumda. Elektrik kablolarindan, kapilarina, çatilarindan, demirlerine kadar her bir seyin çalindigi depo, kaderine terk edilerek çürümeye birakilmis. Hiçbir siyasetçinin ve kurumun aklina gelmeyen bu depolara bölge muhtarlarindan Ertugrul Kar, kampüs yapilmasi için girisimler baslatti.

HIZMET ETMEKSE BURAYA ETSINLER
TCDD’YE ait arazinin kampüs yapilmayacagini duyan Ertugrul Kar, hemen bir çalisma baslatarak, kampüsün, mahallelerinde bulunan tütün depolarina yapilmasini talep etti. Bunun için gerekli mercilere dilekçe hazirlayan ve mahallede bu konuyla ilgili olarak sivil bir inisiyatif olusturacaklarini da dile getiren Kar: “Madem bize hizmet yapmak istiyorlar, o zaman o kampüsü çürüyen TEKEL binasinin yerine yapsinlar. Atil durumda birakilan Yazibasi TEKEL depolari biri ana depo olmak üzere tam 19 adet. Her bir depo 2500 metrekareden olusuyor. 2005 yilinda kilit vuruldu. Buraya kampüs yapilirsa mahallemiz canlanir, senlenir ve yatirimlar artar. Parti ayrimi yapmadan bütün siyasilere ve yetkililere çagrimdir; yüreklerinizi birlestirin, bu hizmeti buraya kazandiralim!” dedi.