Gündüz arazide mühendis aksam sahnede sanatçi

Ilçenin basarili mühendislerinden Kurtulus Çelik, mesleginin yani sira sanatla da yakindan ilgileniyor. Gündüz arazide etüt çalismasi yapan basarili mühendis, aksamlari ise eline aldigi saziyla çesitli etkinliklerde sahne aliyor. TORBALILI Jeoloji Mühendisi Kurtulus Çelik, mesleginin yani sira, yaptigi sanatsal çalismalarla da adindan sikça söz ettiriyor. Gündüz arazilerde yer zemin etütleri ve mesleginin gerektirdigi isleri yerine getiren [&hellip]

Gündüz arazide mühendis aksam sahnede sanatçi

Ilçenin basarili mühendislerinden Kurtulus Çelik, mesleginin yani sira sanatla da yakindan ilgileniyor. Gündüz arazide etüt çalismasi yapan basarili mühendis, aksamlari ise eline aldigi saziyla çesitli etkinliklerde sahne aliyor.

TORBALILI Jeoloji Mühendisi Kurtulus Çelik, mesleginin yani sira, yaptigi sanatsal çalismalarla da adindan sikça söz ettiriyor. Gündüz arazilerde yer zemin etütleri ve mesleginin gerektirdigi isleri yerine getiren 35 yasindaki genç mühendis, aksamlari ise çesitli müzik gruplari ve isletmelerde saz ve gitar çaliyor. 10 yildir Torbali’da ikamet eden ve Sediman Mühendislik firmasinin da sahibi olan Çelik, Türk Halk Müzigi’ne gönülden bagli. Bir dönem, doktor, ögretmen, avukat ve mühendislerden olusan ‘Ben Anadolu’yum’ isimli müzik grubunu kuruculari arasinda yer alan Çelik, simdilerde bu grup ile Türk Halk Müziginin Torbali’da yeniden canlandirilmasinin çalismalarini yürütüyor.

HEM IS HEM SANATTA BASARILI

ULUDAG Universitesi isletme bölümünü 3. sinifta terk eden Kurtulus Çelik, Süleyman Demirel Universitesi Jeoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra Torbali’ya yerlesti. 10 yildir ilçede ikamet eden Çelik, Sediman Mühendislik sirketini kurdu. Jeolojik Etüt, Zemin Etüt, Kuyu Ruhsati, Sondaj ve Yer Alti Su Arama çalismalarina imza atiyor. Genç mühendis, mesleginin yani sira sanatla da yakindan ilgileniyor. Çelik, babasi sayesinde küçük yaslarda eline aldigi sazi uzun yillardir hiç birakmadi. Bu yönünü her gün gelistirerek saz ve gitar çalmakta ustalasan Kurtulus Çelik, lise ve üniversite yillarindan itibaren belediye etkinlikleri basta olmak üzere kafe ve türkü barlarda sahne aldi. Torbali’da da bu Türk Halk Müzigini yayginlastirmak için çalisan Çelik, Torbali Belediyesi, Gaziemir Belediyesi ve Çigli Belediyesi’nin çesitli müzik aktivitelerinde yer aldi. Basarili mühendis, hem is hayatinda hem de müzik hayatinda oldukça önemli islere imza atiyor.

BEN ANADOLU’YUM GRUBU  YENIDEN KURULACAK

TORBALI’DA Türk Halk Müzigi’nin yasamasi ve yayginlasmasi için çalismalarini araliksiz sürdüren Kurtulus Çelik, su siralar bir grup kurmanin telasi içersinde. 2004 yilinda kurulan “Ben Anadolu’yum” isimli Türk Halk Müzigi’nin kuruculari arasinda yer alan ve tamami ögretmen, doktor, avukat ve mühendislerden olusan grup 2007 yilinda dagilmisti. Çelik, simdilerde bu grubu yeniden toplayip, faaliyete geçirmenin çalismalarini yapiyor. Çesitli sivil toplum kuruluslari ve Kaktüs Kafe’de sahne alan Çelik, müzik benim hayatimin en önemli parçasidir, müziksiz asla yasayamam dedi. Torbali’da bu sanatin yasatilmasi için her zaman çalisacagini dile getiren Çelik: “Ilçede pop ve arabesk müzige olan ilgi su anda Türk Halk Müzigi’nden daha fazla. Ben bu sanatin yayginlasmasi için çalismalarimi yürütüyorum. Suanda Türk Sanat Müzigi Dernegi önemli ve takdire sayan çalismalar yapiyor. Bu ve bunun gibi kültürel derneklerin çogaltilmasi gerekiyor” seklinde konustu.