Güney'den teskilata salvo!
TORBALI CHP Teskilati su siralarda Belediye Baskani Ismail Uygur'un aday adayligini açiklamasi ile hareketli günler geçirirken aday adaylarindan Hakki Güney, Ilçe Teskilati'ni elestiren yazili bir basin açiklamasi yapti. Ilçe Baskani Faruk Akpinar'in önceki gün Ismail Uygur ile birlikte aday adayligi basvurusu için Ankara'ya gitmesi diger 5 aday adayinin tepkisine neden oldu. '5 aydir örgütümüzün [&hellip]
TORBALI CHP Teskilati su siralarda Belediye Baskani Ismail Uygur’un aday adayligini açiklamasi ile hareketli günler geçirirken aday adaylarindan Hakki Güney, Ilçe Teskilati’ni elestiren yazili bir basin açiklamasi yapti. Ilçe Baskani Faruk Akpinar’in önceki gün Ismail Uygur ile birlikte aday adayligi basvurusu için Ankara’ya gitmesi diger 5 aday adayinin tepkisine neden oldu. “5 aydir örgütümüzün yereldeki yetkili organlarinin tabanimizin görüslerine ters düsecek tutum ve davranis içinde olmasi tüm partililerimizi derinden yaraladigi inancindayim” diyen Güney yazili açiklamasinda asagidaki ifadelere yer verdi.
“PARTI DISIPLININE AYKIRI”
“30 Mart 2014 tarihinde yapilacak olan yerel seçimlerde CHP Torbali Belediye Baskan Aday Adayligimi açikladim ve Temmuz ayindan beri çalismalarimi parti disiplini içinde sürdürüyorum. Öncelikli amacim Torbali’da partimizin yerel iktidarini devam ettirecek katkilari saglayacak çalismalar yapmaktayim. Cumhuriyet Halk Partisi tabanimizin ve Torbali halkinin bu süreçteki saglikli propaganda, tartisma ve kavgadan uzak bir siyaset anlayisini istedigimden kuskumuz yoktur.Partimizin belediye baskan aday adayi olan arkadaslarimizin Cumhuriyet Halk Partisi kimliklerini göz ardi etmeyecegi gibisahsimin tek amacini CHP iktidarini devam ettirmektir. Yaklasik 5 aydir örgütümüzün yereldeki yetkili organlarinin tabanimizin görüslerine ters düsecek tutum ve davranis içinde olmasi tüm partililerimizi derinden yaraladigi inancindayim. Torbali kamuoyunun gerçeklerden uzak bilgilendirmesiyle, partimizin kamuoyunda küçük düsürecek beyanatlara yer verilmesi, parti disipline aykiri eylemlerde bulunulmasini siddetle kiniyorum. Partimizdeki her bireyin degerli oldugunu biliyorum. Öyle oldugu halde, partimizi kisilere endeksli degil gücünü üyelerimiz basta olmak üzere tüm halktan almaktadir.”
“ESIT UZAKLIKTA OLUN”
Ilçe Örgütü’nün tüm partililere esit uzaklikta olmasi gerektigini ifade eden Güney, “Bu itibarla; örgütümüz, tüm tabana ve partililere ayni uzaklikta olmasini temin etmektedir. CHP gücünün kisilerden küçük görülmesi, parti tabanimizi rahatsiz edecek görüslerin kamuoyu ile paylasilmasi, Torbali’da partimizin güçsüz imaji yaratmaya yönelik bazi basin tarafindan deklare edilmesini CHP bireyi olarak kiniyorum. Partimiz gücünü halktan almaktadir. Bizlerde tabanimizdan ve Torbali halkimizdan aldigimiz gücü, parti disiplini ve örgütsel inancimiz sayesinde halkimiza hizmet olarak yansitmak zorundayiz. Bundan böyle, parti tabanimizi rahatsiz edecek eylemlere, basta genel merkeziniz olmak üzere tüm örgütsel yapimiz müsaade etmemelidir.Bu süreci iyi yönetmek zorunda oldugumuzu, CHP’li olarak sagduyulu davranmak zorunda oldugumuzun bilincindeyiz. Basta tüm partililerimiz olmak üzere Torbali kamuoyu ile paylasiyoruz” dedi.