Havuz başında rehabilitasyon

Ayrancılar’da hizmet vermeye başlayan Deniz Özel Eğitim Kurumu, öğrencilere drama eğitim verirken, havuzda ise yüzme eğitimi ile rehabilitasyon sürecini daha da hızlandırıyor. İDEALİST rehabilitasyon öğretmenleri bir araya gelerek, Ayrancılar’da Deniz Özel Eğitim kurumunu hizmete açtı. Hepsi kendi alanında uzman olan öğretmenler tarafından kurulan Ayrancılar Deniz Özel Eğitim Kurumu, birbirinden farklı hizmet seçenekleriyle de dikkat çekiyor. [&hellip]

Havuz başında rehabilitasyon

Ayrancılar’da hizmet vermeye başlayan Deniz Özel Eğitim Kurumu, öğrencilere drama eğitim verirken, havuzda ise yüzme eğitimi ile rehabilitasyon sürecini daha da hızlandırıyor.

İDEALİST rehabilitasyon öğretmenleri bir araya gelerek, Ayrancılar’da Deniz Özel Eğitim kurumunu hizmete açtı. Hepsi kendi alanında uzman olan öğretmenler tarafından kurulan Ayrancılar Deniz Özel Eğitim Kurumu, birbirinden farklı hizmet seçenekleriyle de dikkat çekiyor. Özellikle şehir gürültüsünden uzak olmasıyla büyük beğeni toplayan eğitim kurumu, öğrencilerine havuzda yüzme eğitimi vererek rehabilite olmalarını sağlıyor. Torbalı, Buca ve Gaziemir gibi bölgelere ücretsiz servis hizmeti sunduklarını söyleyen Kurucu Tufan Şahin, her türlü yaş grubuna da hizmet verdiklerini belirtti.

DOĞA İLE İÇ İÇE

Ayrancılar Fevzi Çakmak Mahallesi’nde kapılarını hizmete açan Ayrancılar Deniz Özel Eğitim Kurumu, 315 metrekarelik alanda kuruldu. 3 grup odası ve 7 sınıfa sahip olan eğitim kurumundun bahçesinde de bir yüzme havuzu bulunuyor. Şehir gürültüsünden uzak olan kurum, sessiz ve sakin bir kimliğe sahip. Ayrancılar Deniz Özel Eğitim Merkezi, farklı gelişim gösteren bireylere ailelerin desteğiyle beraber ihtiyaçları olan psikolojik danışmanlık, rehberlik hizmetleri ve özel eğitim hizmetlerini sağlayıp kendi ihtiyaçlarını giderebilen toplumun bir parçası olarak özgüven ve ben duygusu gelişmiş bireyler yetiştiriyor. Eğitim kurumunda, bireysel eğitim, seanslı grup eğitimi, öz bakım ve günlük yaşam becerileri eğitimi ve aile eğitimi veriliyor.

PSİKOLOG DESTEĞİ

Geçtiğimiz haftalarda faaliyet göstermeye başlayan eğitim kurumunda, yaygın gelişimsel bozukluk (otizm-asperger sendromu), eğitilebilir düzeyde çocuklar, öğretilebilir düzeyde çocuklar, özel öğrenme güçlüğü, disleksi (okuma sorunları), disgrafi (yazma sorunu), diskalkuli (matematik sorunu), dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, gelişim geriliği

gecikmiş konuşma ve down sendromu olan hastalara yönelik hizmet veriliyor. Ayrancılar Deniz Özel Eğitim Kurumu’nda özel eğitim öğretmenlerinin yanı sıra bir de psikolog bulunuyor.

ÇOCUKLAR TAKİP ALTINDA

Aile Danışmanlığı ile çiftlere veya ailelere sorunlarının çözümüne dönük değişim ve gelişime yönelik özel teknik ve stratejileri içeren programlar uygulanacak. Davranış Değiştirme Teknikleri başlığı altında ise davranış değiştirme süreci; uygun davranışların artırılması ve uygun olmayan davranışların azaltılması şeklinde yöntemler izlenecek. Gelişim Takibi sistemi ile çocuğun içinde bulunduğu gelişim basamakları hakkında ve gelişimleri takip edilecek. Öğrenciler için başta Torbalı olmak üzere Gaziemir ve Buca olmak üzere çevre ilçelere yönelik ücretsiz servis hizmeti de sunulacak.

‘ÖĞRENCİLERİ HAYATA KAZANDIRACAĞIZ’

Tufan Şahin’in kuruculuğunu yaptığı Ayrancılar Deniz Özel Eğitim Kurumu’nun müdürlüğünü ise Melih Bayındır gerçekleştiriyor. Eğitim kurumu kadrosunu tamamen öğretmenler oluşturuyor. Alanında uzman kişilerin yer aldığı kurumda, ücretsiz yüzme derslerinin yanı sıra sorumluluk kazandırmak amacıyla da ücretsiz drama eğitimleri veriliyor. Çocukları hayata kazandırmayı ilke edinen kurum, her türlü yaş grubuna yönelik eğitim hizmeti sunuyor. Sosyal aktivitelere de ağırlık vereceklerini belirten Tufan Şahin: “Özellikle düzenlenecek olan gezilerle, öğrencilerimizi hayata bağlayacağız” dedi.

GÖKHAN YALKALK