Hayata sıfırdan başlayacak!

3 yıldır Pamukyazı'da bir çadırda 3 çocuk ve eşiyle yaşamaya çalışan Uzan Holding'in inşaat teknikeri Faruk Tütüncüoğlu, yıllar sonra ilk projesini kendine ev yapmak için çizdi UZAN Holding'in inşa ettiği çeşitli yapıların şantiye şefliğini yapan ve holdingin 2009 yılında iflas etmesinin ardından piyasada iş bulamayan İnşaat Teknikeri Faruk Tütüncüoğlu, Pamukyazı Mahallesi'nde 3 yıldır bir çadırda [&hellip]

Hayata sıfırdan başlayacak!

3 yıldır Pamukyazı’da bir çadırda 3 çocuk ve eşiyle yaşamaya çalışan Uzan Holding’in inşaat teknikeri Faruk Tütüncüoğlu, yıllar sonra ilk projesini kendine ev yapmak için çizdi

UZAN Holding’in inşa ettiği çeşitli yapıların şantiye şefliğini yapan ve holdingin 2009 yılında iflas etmesinin ardından piyasada iş bulamayan İnşaat Teknikeri Faruk Tütüncüoğlu, Pamukyazı Mahallesi’nde 3 yıldır bir çadırda 3 çocuğu ve ailesiyle yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Elektrik, su olmayan bir çadırda hayatını sürdüren Tütüncüoğlu’na ilk başlarda çevredeki komşuları destek olurken, inşaat teknikeri adam hayata sıfırdan başlamaya hazırlanıyor. Şu anda Pamukyazı Mahallesi’nde kanalizasyon ve çeşitli atık salınımının yapıldığı çay kenarındaki bir çadırda yaşayan Tütüncüoğlu ailesinin Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in kendileri Ramazan Bayramı öncesi gerçekleştirdiği ziyaretin ardından hayata bakışları değişti. Başkan Görmez, talihsiz aileye kendi evlerini yapıp daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak için kiremit, tuğla, çimento yardımında bulunma sözü verdi. İnşaat Teknikeri Faruk Tütüncüoğlu, yapacağı evin plan ve projesini bile hazırlarken inşaat için gerekli olan yardımların gelmesini sabırsızlıkla bekliyor.

3 ÇOCUĞUYLA YAŞIYOR

Bir dönem yaptığı projelerle büyük ses getiren İnşaat Teknikeri Faruk Tütüncüoğlu, eski günlerine dönmeye hazırlanıyor. Elektrik ve su bağlantısı olmayan bir çadırda 3 çocuğuyla yaşayan Tütüncüoğlu ailesi su ihtiyaçlarını mezarlıktan karşılıyor. (19), Ammar (16) ve Halil İbrahim (8) isimli 3 çocuğu ve eşiyle sağlıksız bir ortamda yaşayan aileye geçen yıl Torbalı Kaymakamlığı tarafından konteynır verilmişti. Yaz olduğu için konteynırın içerisine sıcaktan giremeyen aile çadırda yaşıyor. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in Ramazan Bayramı arifesinde ziyaret ettiği aileye elektrik bağlatma sözü vermişti. Elektriklerin bağlanmasıyla ailenin yaşam koşulları biraz daha elverişli olacak.

EVİN PROJESİ HAZIR

Başkan Görmez’in ziyaretinde tuğla ve kiremit sözü vermesinin ardından büyük sevinç yaşayan Tütüncüoğlu ailesi yıllar sonra sıcak bir eve kavuşacakları için çok mutlu olduklarını ifade etti. İnşaat malzemelerinin gelmesiyle ailesine güzel bir ev yapacağını ifade eden Faruk Tütüncüoğlu, “Projemi hazırladım. Evi nereye yapacağımı, yolun nerden geçeceğinin hepsini belirledim. Bizlere komşularımız, mahalle muhtarımız ve Torbalı Belediyesi sahip çıktı. Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.