Hayvan severlerden deve güreşleri protestosu

Torbalı Belediyesi tarafından Özbey Deve Güreşi Arenası'nda düzenlenen ve bölgenin en büyük deve güreşi olma özelliği taşıyan Torbalı Deve Güreşleri, İzmirli Hayvanseverler tarafından protesto edildi

Hayvan severlerden deve güreşleri protestosu

Torbalı Belediyesi tarafından Özbey Deve Güreşi Arenası’nda düzenlenen ve bölgenin en büyük deve güreşi olma özelliği taşıyan Torbalı Deve Güreşleri, İzmirli Hayvanseverler tarafından protesto edildi. Özbey Mahallesi’ne gelerek deve güreşlerini protesto eden hayvanseverler, Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) imzalı  “Dinimizde hayvan dövüştürmek haramdır, yasaktır, günahtır. Peki, bu vahşet niye” yazılı pankart açarak bir basın metni okudular. Hayvanseverlerin gerçekleştirdiği protesto gösterisine Torbalı Motosiklet Kulübü yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda Torbalılı da destek verdi.

“NEREDE KALDI YARATILANI YARATANDAN ÖTÜRÜ SEVMEK?”

İzmirli Hayvanseverler adına basın metnini okuyan Ceyda Aydın, “Kimisini toplatıyor adı barınak olan ölüm zindanlarına tıkıyoruz, kimisini dövüştürüyor üzerinden bahisler oynuyoruz. Hayvanlara tecavüz eden, işkence ve eziyet eden sapkın zihniyetlerin yaptıklarına göz yumuyoruz. Yaşadığımız bir avuç toprağı, bir lokma ekmeği bile paylaşmayı bilmiyoruz. Bizler merhametin, vicdanın, insafın, insan olmanın en çok emredildiği din olan İslamiyet inancını çoğu vatandaşının kabul ettiği bir ülkede yaşıyoruz. Bu işin sorumlusu olan herkese şunu sormak istiyoruz. Korumak, kollamak, paylaşmak dururken güçlünün güçsüzü ezmesi, mazlumun mazluma verdiği acıdan eğlenilmesi hangi dinde caizdir ki hoşgörü ve sevgi dini İslam’da caiz olsun?  Madem bu kadar inançlarımıza bağlıyız nerede kaldı yaratılanı sevmek yaratandan ötürü? Dillerinizden düşürmediğiniz Allah’ın sessiz kullarına yaptığınızın vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Kadınlar ölüyor sessizsiniz, çocuklar ölüyor sessizsiniz, hayvanlar ölüyor sessizsiniz. Acıdan eğleniyor, zulme gelenek diyorsunuz. Her vahşete bir kılıf uyduruyorsunuz, sıra size geldiğinde Allah’a hangi yüzle sığınmayı düşünüyorsunuz? Herkes için işleyen adalet sizi kayıracak mı zannediyorsunuz? Rica ediyoruz birbirine kırdırmak için bu masumları kullanmayın, gücünüzü sınamak için bu masumları kullanmayın, üç kuruş için bu masumları kullanmayın, gündem değiştirmek için bu masumları kullanmayın. Nabız yoklamak için bu masumları kullanmayın, kaos yaratmak için bu masumları kullanmayın. Gelenek adı altındaki bu zulümlerden, katillerden, tecavüzcülerden, zehir tüccarlarından, şehir eşkıyalarından, mafyalardan temizleyin sokakları. Tüm canlıların ortak yaşam alanına hakkından fazla beton dökenlerden temizleyin, hayvanlardan, masumlardan değil.” İfadelerini kullandı.

BASIN AÇIKLAMASI SONRASI BARINAK ZİYARETİ YAPTILAR

Hayvanseverler, Özbey Deve Güreşi arenası önünde yaptıkları protesto gösterisi ve basın açıklamasının ardından yine Özbey Mahallesi’nde bulunan Torbalı Belediyesi’ne ait hayvan barınağını ziyaret ederek hem can dostların koşullarını yerinde inceledi hem de çevre sakinleri ve barınak yetkililerinden bilgi aldılar. Öte yandan nerede bir hayvan hakkı ihlali varsa orada olmaya devam edeceklerini ifade eden hayvanseverler, hayvanlara eziyet eden, eziyete göz yuman kişilerin karşısında durmayı sürdüreceklerinin ve bu kişi yada kişilere karşı hem fiili hem de hukuki mücadele içinde olacaklarının da altını çizdiler.