Hayvanlar az kalsın yanacaktı!

Yazıbaşı 29 Ekim Mahallesi Balkan Caddesi üzerinde bulunan bir evin hayvan damında yangın meydana geldi. Damda bulunan büyükbaş hayvanlar son anda yanmaktan kurtarıldı. 15 büyükbaş hayvan az kalsın yanarak ölüyordu. Önceki gün Yazıbaşı 29 Ekim Mahallesi Balkan Caddesi üzerinde bulunan bir evin hayvan ahırında yangın çıktı. Mümin Koşar'a ait olan damda samanlar bir anda yanmaya [&hellip]

Hayvanlar az kalsın yanacaktı!

Yazıbaşı 29 Ekim Mahallesi Balkan Caddesi üzerinde bulunan bir evin hayvan damında yangın meydana geldi. Damda bulunan büyükbaş hayvanlar son anda yanmaktan kurtarıldı.

15 büyükbaş hayvan az kalsın yanarak ölüyordu. Önceki gün Yazıbaşı 29 Ekim Mahallesi Balkan Caddesi üzerinde bulunan bir evin hayvan ahırında yangın çıktı. Mümin Koşar’a ait olan damda samanlar bir anda yanmaya başladı. Olayı fark eden Koşar, itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler söndürme çalışmalarına başladı. Bir yandan samanları söndürmeye çalışan ekipler diğer yandan 10 büyükbaş hayvanı kurtarmak için seferber oldu. Ekipler hayvanları kurtararak güvenli bölgeye aldı.

OLAY ARAŞTIRILIYOR

Samanların hangi nedenle yandığı belirlenemezken maddi zararın büyük olduğu öğrenildi. Son anda hayvanların yangından çıkartılması faciayı önledi. Dumandan etkilenen hayvanların üzerine su dökülürken, ev sahibi Mümin Koşar, olayın şokunu kolay kolay atlatamadı. İtfaiye ekipleri yaklaşık 2 saatlik çalışma neticesinde çalışmalarına son verdi. Soğutma çalışmaları sonrasında yangının hangi sebepten çıktığı belirlenemezken ekipler, en kısa sürede olayın hangi sebepten başladığını öğreneceklerini söyledi.

150 BALYA YANDI

Havaların son günlerde ısınmasıyla birlikte bölgede farklı farklı alanlardan yangın haberleri gelmeye başladı. Anız, orman, ev gibi yerler yanarken Yazıbaşı’daki yangın az kalsın, hem can hem de mal kaybına neden olacaktı. İtfaiye yetkilileri, “Son günlerde yangın ihbarları arttı. Bölgede yaşanan yangınların büyük bir bölümünün insan kaynaklı olduğu tespitine ulaşıldı. Ev yangını, orman yangını gibi unsurlarda insan hataları meydana çıkıyor. Bu konuda dikkatli olunması gerek. Önceki gün Yazıbaşı’da meydana gelen yangında hayvanlar son anda kurtarıldı. 150 balya saman yandı. Ortalama maddi zarar 3 bin lira” şeklinde bilgi verd, Amede ALPAGUT