HDP'den halayli kongre

HDP Torbali Ilçe 1. Olagan Kongresi hafta sonu yapildi. Kongrede tek listeyle Ilçe Es Baskanligina Asiye Baskan ve Ilyas Aras geldi. Mini konserin verildigi kongrede halaylar çekildi, türküler söylendi.         HDP Torbali Ilçe Teskilati 1. Olagan Kongresi hafta sonu büyük bir coskuyla yapildi. Sultan Dügün Salonu'nda 78 delegenin oy kullanacagi seçime 750 [&hellip]

HDP'den halayli kongre

HDP Torbali Ilçe 1. Olagan Kongresi hafta sonu yapildi. Kongrede tek listeyle Ilçe Es Baskanligina Asiye Baskan ve Ilyas Aras geldi. Mini konserin verildigi kongrede halaylar çekildi, türküler söylendi.

 

 

 

 

HDP Torbali Ilçe Teskilati 1. Olagan Kongresi hafta sonu büyük bir coskuyla yapildi. Sultan Dügün Salonu’nda 78 delegenin oy kullanacagi seçime 750 kisi katildi. Mini konserin de oldugu kongrede 78 delege oy kullandi. Tek listeyle gidilen seçimde HDP Torbali Ilçe Es Baskanlari Asiye Baskan ve Ilyas Aras oldu. Kongreye Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioglu, Izmir HDP Il Es Baskani Cavit Ugur, Izmir DBP Il Es Baskanlari Fevziye Pulat, Yusuf Kaya, Karsiyaka, Tire HDP Teskilatlari ve çok sayida parti üyesi katildi. Kongre sirasinda düzenlenen mini konserde halaylar çekildi, türküler söylendi. Yeni yönetim kurulu su isimlerden olusuyor. Asiye Baskan, Ilyas Aras, Gülcan Kizildag, Hüseyin Baris, Yazgülü Yildiz Isçan, Mehmet Kodaman, Berivan Aktas, Kadriye Kilig, Hüseyin Dogala, Sebahat Ulusan, Deniz Gül, GülcemalIscan,

 

‘BASKAN DEGIL NEFERIZ’

HDP Torbali Eski Teskilat Baskani Sabri Yurdakul’un “HDP farkli inanç ve etnik kökenlere saygilidir. Kadina siddete karsidir. Sadece Kürtlerin degil, bütün halklarin yanindadir. Artik bu seçimle yeni bir dönemimiz basliyor. Hayirli olsun” sözlerinden sonra baslayan Kongrede Es Baskan seçilen Asiye Baskan, “Yolumuz özgürlük ve baris yoludur. Yolumuz halk yokudur ve halktan yana olacagiz. Hep beraber hakki arayacagiz” seklinde konusurken, Ilyas Aras, “Bizi öneren herkese tesekkür ediyoruz. Burada bu sifatla karsinizda olmaktan gurur duyuyorum. Biz sizlerle güçlü olacagiz. Biz burada baskan degil HDP’nin bir neferiyiz” seklinde konustu.

 

ÖRGUTLENMELIYIZ

Kongreye Konak ve Gaziemir’deki diger HDP Kongrelerinden gelerek katilan HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioglu, HDP’nin tüm halklara özgür yasam çagrisi yaptigini belirterek, bu yasami gerçeklestirmek için daha fazla örgütlenilmesi gerektigini söyledi. Zenderlioglu, “Bu parti ile tüm yurttaslara çagri yapiyoruz renginizle, dilinizle, kültürünüzle, dilinizle gelin kendinizi burada özgürce ifade edin diyoruz. Bunun için çagrimiz sudur gecemizi gündüzümüze katalim ve örgütlenelim. Örgütlenmeyen halklar köle halklardir. Bugün AKP yüzde 50 oy aliyorsa bu bizim eksikligimizdir. Çünkü varoslarda Soma’da Ermenek’te insanlarimiza yeterince sahip çikamadik” dedi.