HDP'den Türk bayrağı açılımı

Barajı aşan HDP, Atatürk Mahallesi'nde şenlik düzenledi. Şenliğe HDP'nin 'Türk bayrağı açılımı' damga vurdu. Birçok kişi sevincini Türk bayrağı ile HDP bayrağını aynı anda sallayarak gösterdi TORBALI ve Türkiye genelinde oyunu en fazla artıran parti olan Halkların Demokratik Partisi(HDP) önceki gün akşam saatlerinde Atatürk Mahallesi Salı Pazarı mevkiinde barajı aşmanın sevinciyle büyük bir şölen yaptı. [&hellip]

HDP'den Türk bayrağı açılımı

Barajı aşan HDP, Atatürk Mahallesi’nde şenlik düzenledi. Şenliğe HDP’nin “Türk bayrağı açılımı” damga vurdu. Birçok kişi sevincini Türk bayrağı ile HDP bayrağını aynı anda sallayarak gösterdi

TORBALI ve Türkiye genelinde oyunu en fazla artıran parti olan Halkların Demokratik Partisi(HDP) önceki gün akşam saatlerinde Atatürk Mahallesi Salı Pazarı mevkiinde barajı aşmanın sevinciyle büyük bir şölen yaptı. Halayların, türkülerin, gösterilerin olduğu alanın ortasına büyük de bir Türk bayrağı asan partililer halaylarını bayrağın etrafında çekti. Bugüne kadar sık sık Türk bayrağı protestosu ile anılan HDP’nin etkinliğindeki bu görüntüler takdir topladı. Halay başının elinde hem HDP hem de Türk bayrağı yer alırken sık sık “Bizler HDP, bizler mecliste” sloganları atıldı. Yağan yağmura rağmen binlerce bulunduğu alanda sahne alan müzik grubu dinleyicileri coşturdu.

SIRADA BELEDİYE VAR

Oylarını Torbalı’da %200 oranında artıran HDP Torbalı İlçe Örgütü Atatürk Mahallesi’nde bir şenlik organize etti. Yaklaşık olarak 5 bin kişinin katıldığı şenlikte vatandaşlar doyasıya eğlendi. Yöresel kıyafetlerin giyildiği, sloganların atıldığı, zafer şarkılarının söylendiği şenlikte konuşan Torbalı HDP İlçe Eş Başkanı Asiye Başkan, kitleye hayran kaldı. “Bu ne kalabalık Torbalı” diyen Asiye Başkan alınan sonuç ve verilen oylar için Torbalılılara teşekkür ederek sırada belediye seçimleri olduğunu belirtip makama talip olduklarını söyledi. Başkan’ın bu ifadeleri vatandaşı daha da coşturdu.

BAYRAĞA DEĞİL SİSTEME KARŞIYIZ

HDP İlçe Eş Başkanı İlyas Aras ise Kürtçe yaptığı konuşmasında süreç boyunca provokatif eylemlere maruz kaldıklarını, sağduyu ile barajı yıktıklarını belirterek, “Bugün burada istediğimiz gibi eğlenebilirsiniz. Bu eğlenceyi hak ettiniz. Barajı yıkacağımıza inanmayıp bunu alanlarda dalga geçerek anlatanlara büyük bir tokat attınız” dedi. Gazetecilerin meydan ortasında yer alan bayrakla ilgili sorusuna yanıt veren Asiye Başkan, “Biz bayrağı, inancı siyasete alet etmeyiz. Bu bayrak hepimizin değeridir. Bayrağa değil sisteme karşıyız” diye belirtti.