'Helal olsun' dedirtti!

Torbali Fidanlik Müdürlügü'nde görevli duyarli bir personel, sabah isyerine geldigi sirada çöp poseti içinde buldugu içi para dolu cüzdani sahibine ulasarak verdi. Cüzdanin içerisinde 3 bin200 lira nakit ve çok sayida kredi karti bulunuyordu. TORBALI Fidanlik Müdürlügü'nde görev yapan 46 yasindaki Muharrem Köse, sabah fidanlik müdürlügündeki görevine gelirken çöp kutusunun yaninda içinde 3 bin 200 [&hellip]

'Helal olsun' dedirtti!

Torbali Fidanlik Müdürlügü’nde görevli duyarli bir personel, sabah isyerine geldigi sirada çöp poseti içinde buldugu içi para dolu cüzdani sahibine ulasarak verdi. Cüzdanin içerisinde 3 bin200 lira nakit ve çok sayida kredi karti bulunuyordu.

TORBALI Fidanlik Müdürlügü’nde görev yapan 46 yasindaki Muharrem Köse, sabah fidanlik müdürlügündeki görevine gelirken çöp kutusunun yaninda içinde 3 bin 200 lira nakit para, 100 bin lira degerinde çesitli bankalara ait kredi kartlari ve banka hesap kartlari bulunan bir cüzdan buldu. Çöp poseti içine atildigi ileri sürülen cüzdanla ilgili olarak 155 Polis Hatti’ni arayarak bilgi verdi. Duyarli vatandas Muharrem Köse ile irtibata geçen asayis ekipleri, cüzdan sahibinin kimligine ulasarak telefon ile irtibat kurdu. Torbali Fidanligi içerisinde tutulan tutanak karsiliginda cüzdan, sahibi Ahmet Dengiz’e teslim edildi. Maasinin üç katindan fazla parayi sahibine veren duyarli vatandasin bu yaklasimi örnek olurken, cüzdan sahibi Köse’ye bu hareketinden dolayi tesekkür etti.

YANLISLIKLA ÇÖPE ATMIS

IÇIpara dolu cüzdanini yanlislikla çöpe atan Alfemo Bayi Uzmani Ahmet Dengiz, cüzdani bulan fidanlik isçisine tesekkür ederek, “Arkadasimiz helal süt emmis. Nefsini harama teslim etmeden bana ulasarak parami vermistir” dedi. Içerisine çok sayida kredi kartinin da bulundugunu hatirlatan Dengiz, “Aksam çocuklarimla birlikte yemek için çarsidan yiyecek bir seyler getirmistim. Cüzdanim yanimdaydi. Yemeklerimizi yedikten sonra çocuklarla atiklari toplayarak posetin içine koyduk. Iste bu sirada yanlislikla cüzdanimda posete girmis. Sonuçta helal para diyorum ve dürüst bir kisinin eline geçti. Allah razi olsun. Bu arkadasimizi bu duyarli davranisindan dolayi kutlamak istiyorum. Kendisi tam bir vatandaslik örnegi sergilemistir” seklinde konustu.

BULDUGU IKINCI CUZDAN

ÇALISTIGITorbali Fidanligi tarafindan Ödemis’e gönderilen duyarli vatandas Muharrem Köse, adeta kayip cüzdanlarin ugrak kisisi oldu. Göreve gittigi Ödemis’te geçtigimiz aylarda bir polis memurunun cüzdanini bulan ve kendisine ulastiran Köse, dün de içinde para ve kredi kartlari bulunan baska bir cüzdani daha sahibine verdi. Köse, “Bugüne kadar haram para yemedim. Bugünden sonra da yemeyi Allah nasip etmesin. Sabah ise gelirken poset içinde cüzdani gördüm. Elime aldigimda içinin para dolu oldugunu gördüm. Hemen polisi arayarak bilgi verdim. Onlarda cüzdan sahibine ulasti. Içindeki para benim üç ayligim kadar. Ama vicdanim rahat. Cüzdan sahibinin bana ettigi dua, içindeki paradan daha degerli” diye konustu.