Hırsız bayram etmesin!

Günde ortalama 20 hırsızlık olayının yaşandığı Torbalı'da bayram nedeniyle evlerinden ayrılacaklar tedirgin olmaya başladı. Hemen her gün hırsızlık olayının biraz daha arttığı ilçede vatandaşlar bir an evvel hırsızlıkların önüne geçilmesini istiyor.

Hırsız bayram etmesin!

SON zamanlarda hem ilçe hem de kırsalda yaşanan hırsızlık olayları vatandaşı tedirgin ediyor. Günde ortalama 20 hırsızlık olayının yaşandığı ilçede hırsızlar özellikle vatandaşın evde olmadığı zamanları fırsat buluyor. 9 günlük bayram tatili nedeniyle evlerinden ayrılacak yüzlerce ilçe sakini bu nedenden dolayı oldukça tedirgin. Önüne geçilemeyen hırsızlık olaylarının bir an evvel son bulmasını isteyen vatandaşları korkutan ise hırsızlık istatistikleri. Ocak ayından bu yana yaklaşık 600 köylünün soyulduğu öğrenilirken ilçe merkezinde de bu sayının bin civarında olduğu öğrenildi. Kendilerince önlem almaya başlayan ilçe sakinleri, hırsızların bir an evvel yakalanmasını istiyor.
VATANDAŞ TEDİRGİN
Her yıl özellikle tatil dönemlerinde artan hırsızlık olayları akıllara 9 günlük bayram tatilini getirdi. Tatile gidenlerin ya da kurban kesmek için evden ayrılanların evlerine dadanan hırsızlar şimdiden ilçe sakinlerini tedirgin etmeye yetti. Hemen hemen her gün 20 evin soyulduğu ilçede büyük paniğe neden olan hırsızlar nedeniyle kırsalda vatandaşlar silahlanmaya bile başladı. Her şeyin hırsızlık malzemesi olabildiği de gözlerden kaçmazken, yaşanılan bu durumun önüne geçilememesi vatandaşı üzüyor. Gönül rahatlığıyla tatile çıkamadıklarını ifade eden vatandaşlar özellikle bayramda ekiplerin daha titiz çalışmalar gerçekleştirmesini istedi. Tatile gidenlerin ya da kurban kesmek için evden ayrılanların, alacakları basit önlemlerle hırsızlığın önüne geçebileceğini vurgulayan yetkililer, “Tüm kapıları ve pencereleri kapatın ve hepsini ayrı ayrı kilitleyin. Kapıların arkasına ekstra sürgü taktırın. Evdeymiş gibi görünün. Zaman ayarlı lambalar, televizyonunuzu belli bir saatte açıp kapatan zamanlayıcılar kulanın. Tüm kapıları ve pencereleri kapatın ve hepsini ayrı ayrı kilitleyin. Kapıların arkasına ekstra sürgü taktırın.” gibi uyarılarda bulunuyor. İbrahim DANIŞ