Hirsiza karsi komsunu kolla

Havanin isinmasiyla, özellikle hafta sonlarinda, evlerin daha çok bos kaldigini ve çalinti olaylarinin arttigini belirten Emniyet yetkilileri vatandasi dikkatli olmalari için uyardi. EMNIYET Müdürlügü yetkilileri, hava isininca hirsizlik olaylarinin arttigini belirterek, vatandaslari komsularini kollamalari çagrisinda bulundu ve herkesin bu çagriya destek vermesini istedi. Özellikle hafta sonlarinda vatandaslarin daha çok piknik yerlerine gittigini, bos kalan evlerin [&hellip]

Hirsiza karsi komsunu kolla

Havanin isinmasiyla, özellikle hafta sonlarinda, evlerin daha çok bos kaldigini ve çalinti olaylarinin arttigini belirten Emniyet yetkilileri vatandasi dikkatli olmalari için uyardi.

EMNIYET Müdürlügü yetkilileri, hava isininca hirsizlik olaylarinin arttigini belirterek, vatandaslari komsularini kollamalari çagrisinda bulundu ve herkesin bu çagriya destek vermesini istedi. Özellikle hafta sonlarinda vatandaslarin daha çok piknik yerlerine gittigini, bos kalan evlerin hirsizlarin hedefi oldugunu dile getiren yetkililer, süpheli görülen her durumun mutlaka 155 Polis Imdat’a bildirilmesi gerektigini kaydetti.

IHBARLAR GIZLI KALIR

EMNIYET yetkilileri, “Vatandaslarimizin bazen önemsiz gördükleri durumlar, bizim suçlulari yakalama ve suçlari önlememiz açisindan çok önemli olabiliyor. Bu nedenle ilçede yasayanlar, süpheli gördükleri her kisiyi bir telefon kadar uzakta olan bizlere bildirsin. Ihbarda bulunanlarin kimlikleri kesinlikle gizli tutulacaktir” dedi.

MUTLAKA DIKKAT EDIN

Emniyet yetkilileri, hirsizlara karsi su önlemlerin alinmasini istedi: Kapiyi çekmeniz yeterli degil, kapinizi kilitlediginizden kesinlikle emin olun. Evinizde ve özellikle yatak odanizda nakit parayla ziynet esyasi mümkünse bulundurmayin. Sayet birakilmasi gerekiyorsa, çok önemsiz görülen yerlere birakarak hirsizlara karsi hedef saptirin. Uzun süreli evden ayrilacaginiz zaman da çok samimi oldugunuz kisilerin disindakilere bunu söylemeyin, evinizdeki lambanin birisi sürekli yanik kalsin. Kapiniza gelen tanimadiginiz kisileri içeri almayin ve durumu zaman geçirmeden 155 Polis Imdat telefonuna bildirin. Isyerinizi alarmli güvenlik kamerasiyla koruyun. Sokaginizda birisi sürekli evleri gözetliyorsa, otolarin kapilarini kontrol ediyorsa, yaya olan birkaç kisiyi arkalarindan bir otomobil takip ediyorsa ve park halindeki otonun içersinden sahis çevreyi gözetliyorsa yine polisi arayin.