Hizli trenden sonra Torbali çok degisecek

 TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eris, 'EGERAY’dan sonra Torbali’da çok  sey degisecek. Ekonomik ve sosyal yasam ciddi bir gelisim yasayacak' dedi. TUM Izmir, uzatildigi Torbali istasyonunun temel atma törenine kilitlendi. Torbali istasyonundaki temel atma töreni 7 Ekim 2011 Cuma günü saat 16.30’da Ulastirma Bakani Yildirim ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’in katilimiyla gerçeklestirilecek. Hat ile [&hellip]

Hizli trenden sonra Torbali çok degisecek

 TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eris, “EGERAY’dan sonra Torbali’da çok  sey degisecek. Ekonomik ve sosyal yasam ciddi bir gelisim yasayacak” dedi.

TUM Izmir, uzatildigi Torbali istasyonunun temel atma törenine kilitlendi. Torbali istasyonundaki temel atma töreni 7 Ekim 2011 Cuma günü saat 16.30’da Ulastirma Bakani Yildirim ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’in katilimiyla gerçeklestirilecek. Hat ile projelendirme çalismalarinda sona gelinirken, yeni sistemin ayrintilari da netlesmeye basladi. Dün gazetemize bir açiklama yapan TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eris, “Egeray’dan sonra Torbali’da çok sey degisecek. Ekonomik ve sosyal yasam ciddi bir gelisim yasayacak” dedi.

SANTIYELER HAZIR KAZMA VURULACAK

TORBALI’NIN uzun yillardir bekledigi bir proje hayata geçiriliyor. AliagaCumaovasi banliyösünün (EGERAY) Torbali Tepeköy Istasyonu’na kadar uzatilmasi yönündeki talepler hayata geçiyor. TCDD ve Izmir Büyüksehir Belediyesi gerekli ön hazirliklari yaparak projeyi yapim asamasina getirdi. Küçük Menderes havzasindaki tarim ve sanayi tesisleri ile OSB’lerin tasima potansiyeli dikkate alinarak yapilan çalismada son noktaya gelindi. Cuma günü Torbali’da yapilacak temel atma töreni ile TCDD, alt yapi ve üst yapi çalismalarina baslayacak. Hat hakkinda bilgi veren TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eris, “TCDD ve Büyksehir’in ortak çalismasi olan bu hatta biz, alt ve üst yapi çalismalarini yapacagiz. Sinyalizasyon, elektrikasyon, ihata duvari çalismalarini üstlendik. Bunlar için tüm projelendirme çalismalari hazir. Santiyeler kuruldu, temel atma ile birlikte kazmayi vuracagiz” seklinde konustu.

35 PROJEDEN BIRI

ILÇEDE kurulacak alt ve üst geçitlerle ilgili Büyüksehir’in henüz tespit asamasinda oldugunu, 7 üst geçit, 4 istasyon kurulacagini söyleyen Eris, “30 kilometrelik bu hat toplam 150 milyon TL’lik bir proje. Hükümetimizin Izmir için hazirladigi 35 projeden biri olan Metro Standartlarindaki Banliyö hatti Torbali’ya çok sey katacaktir. Torbali banliyöye kavustuktan sonra sosyal ve ekonomik alanda ilçede birçok degisim ve gelisim saglayacagindan hiç süphemiz yok. 15 dakikada bir Izmir ile Torbali arasi sefer yapilacak. Alsancak ile Torbali arasi 1 saati geçmeyecek. Bu, Torbali için ciddi bir gelisme” seklinde konustu.

 STK’LARDAN TAM DESTEK

IZMIR Mimarlar Odasi Baskani Hasan Topal, “EGERAY projesi Menderes ile Aliaga arasinda su an faal olarak kullanilan hattin Torbali’ya kadar uzatilmasi Izmir için büyük bir kazanim olacaktir. Izmir’e Konak Tünelleri gibi yanlis projeler yapilmamali, EGERAY gibi olumlu projeler yapilmalidir. Bu hat Selçuk ilçesine kadar uzatilmalidir, EGERAY gibi demir yolu ile toplu ulasim saglanan tüm projelere Izmir Mimarlar Odasi olarak imzamizi atariz” dedi. Konuyla ilgili görüslerini bildiren Izmir Sehir Plancilari Odasi Baskani Gürkan Erkan ise “Hazirlanan proje gerçekten Izmir’in ihtiyaçlari dogrultusunda olan bir projedir, bu proje ile Izmir’in trafik sorunu bir nebze daha rahatlayacaktir” açiklamasinda bulundu.