Iki dev firmadan iki büyük yatirim

Torbali sinirlari içerisinde faaliyet gösteren iki büyük kurulus, önemli atilimlar gerçeklestiriyor. Dr.Oetker, ürün çesidini 170’e çikarirken, Özgörkey ise Afyon’a 60 milyon liralik bir tesis kuracak TORBALI’DA faaliyet gösteren iki dev firma, önemli yatirimlar gerçeklestirdi. Alman gida devi Dr. Oetker’in Torbali’daki tesislerinde ürettigi ürün çesidi 170’i asti. 14 yildir Pancar’daki fabrikasinda üretim yapan Dr. Oetker, yeni [&hellip]

Iki dev firmadan iki büyük yatirim

Torbali sinirlari içerisinde faaliyet gösteren iki büyük kurulus, önemli atilimlar gerçeklestiriyor. Dr.Oetker, ürün çesidini 170’e çikarirken, Özgörkey ise Afyon’a 60 milyon liralik bir tesis kuracak

TORBALI’DA faaliyet gösteren iki dev firma, önemli yatirimlar gerçeklestirdi. Alman gida devi Dr. Oetker’in Torbali’daki tesislerinde ürettigi ürün çesidi 170’i asti. 14 yildir Pancar’daki fabrikasinda üretim yapan Dr. Oetker, yeni ürünler ile ilgili tarif çalismalari ve tüm ürün egitimlerini de buradaki deneme mutfaginda gerçeklestiriyor. Ilçede dondurulmus gida üreten Özgörkey Grup, Afyon’a Türkiye’nin en büyük dondurulmus patates tesisini kuruyor. Türkiye’nin en büyük dondurulmus gida firmalarindan olan E. Özgörkey, bu yatirimla birlikte ülkedeki dondurulmus patates miktarini iki katina çikaracak.

DR. OETKER’IN URUN ÇESIDI 170’I ASTI
ALMAN gida devi Dr. Oetker’in Torbali’daki tesislerinde ürettigi ürün çesidi 170’i asti. Dr. Oetker Türkiye’nin 1987 yilinda Izmir’in Bayrakli ilçesinde kuruldugunu ifade eden sirketin Türkiye Genel Müdürü Cüneyt Sezener, 1999 yilinda Torbali’daki yeni tesislerine tasindigini, kuruldugu günden beri sürekli ürün çesidini genislettiklerini ve 170’i asan ürün çesidine ulastigini söyledi. Pazara sunduklari ürünlerle mutfak islerini kolaylastirdiklarini vurgulayan Sezener, bu ürünler hakkinda su bilgileri verdi: “Bunlarin basinda her türlü tatli, tuzlu ikramlarin en büyük yardimcilari sekerli vanilin ve hamur kabartma tozu geliyor. Garantili kekler yapmayi saglayan kek karisimlari, tartlar, sinirsiz pandispanya unu, pasta kremalari ve krem santi çesitleri, geleneksel Türk tatlilari serisi, soguk kis günleri için içilebilir çikolata, salep ve 5 dakika gibi kisa bir sürede reçel yapmayi saglayan “Reçel Yap” gibi ürünlerle mutfaklarda hayati kolaylastirmaya çalisiyoruz. Önümüzdeki dönemde tüketicilerimizi yeni ürünlerle tanistirmaya devam edecegiz” dedi.

DENEME MUTFAGI
DR. Oetker markasi için basarinin ön kosulunun ürünlerinin yüksek kalite ve güvenilirlik standartlarinda olmasi oldugunu vurgulayan Cüneyt Sezener, Dr. Oetker’in kalite politikasinin direkt olarak sirketin stratejisi oldugunu kaydetti. Urünlerin, standartlastirilmis sistemin ve çalisan emeginin kaniti oldugunu bildiren Sezener, “Urünlerin kalite üstünlügü, sirketimizin kurulusunun basarisini ve gelecegini garanti altina almak anlamina geliyor. Kalite, Dr. Oetker ailesinin ve çalisanlarinin sonsuz çabasi ve ortak hedefi. Hedeflere ulasmak için Dr. Oetker, “Kalite (ISO 9001’e göre)”, “Çevre (ISO 14001’e göre)” ve “Is Güvenligi’ne (OHSAS 18001)” dayanan konularina odaklanmis yönetim anlayisini temel alan bir entegre sistem kullaniliyor” diye konustu. Kalite güvence standartlarinin tüm Dr. Oetker isletmelerinde uygulandigini vurgulayan Sezener, yeni ürünler ile ilgili tarif çalismalari ve tüm ürün egitimleri, Türkiye’de Dr. Oetker’in Pancar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan üretim tesisleri içindeki “deneme mutfaginda” gerçeklestirildigini belirtti.

ÖZGÖRKEY, AFYON’A YATIRIM YAPACAK
UZUN yillar Coca Cola’nin Ege ve Akdeniz Bölgeleri’nde üretim, satis, dagitim ve pazarlamasini gerçeklestiren E.Özgörkey Grubu, yaklasik 15 yil önce girdigi dondurulmus gida sektöründe büyümesini sürdürüyor. Torbali’da 85 bin metre karesi kapali olmak üzere 1 milyon metrekare alan üzerinde dondurulmus gida üreten E. Özgörkey Grup, Afyon’da Ata Grubu ile birlikte Türkiye’nin en büyük dondurulmus patates tesisini kuruyor. Ana faaliyetlerinin dondurulmus gida oldugunu vurgulayan E. Özgörkey Grubu Yönetim Kurulu Baskani Erdogan Özgörkey, “Torbali’daki tesisimizde, yilda toplam 100 bin ton bitmis ürün kapasitesi ile patates, meyve ve sebze, unlu mamuller ve kaplamali ürünler üretiyoruz. Türkiye’de Burger King, Domino’s Pizza, Dr. Oetker ve Ikea gibi markalara hizmet veriyoruz. Ayrica ‘Feast’ markasi ile perakende pazarinda önemli bir paya sahibiz. Yurt disinda da AB ülkelerinden Japonya’ya, Yeni Zelanda’dan Kanada’ya genis bir pazarimiz var” diye konustu.

“TESISIN YAPIMI SURUYOR”

AFYON’DA Ata Grubu ile ortak kurduklari tesisin yapiminin sürdügünü açiklayan Özgörkey, söyle devam etti: “Bu tesis Türkiye’nin mevcut dondurulmus patates kapasitesini iki katina çikaracak. Tesis 60 milyon dolara mal olacak. Türkiye’nin kapasitesi bizim Torbali’daki tesisimiz dâhil 140 bin ton dolayinda. Afyon’da kurmakta oldugumuz tesisin kapasitesi ise 120 bin ton. Depolarin bir kismi bitti, patates konmaya baslandi. Insaata geçtigimiz mart ayinda baslamistik. Torbali’daki tesisimizin patates üretim kapasitesi 45 bin ton dolayinda. Hâlihazirda en büyük kapasiteye sahip firmayiz. Bu yatirimla birlikte Türkiye kapasitesi 260270 bin tona yükselirken, bizim kapasitemiz 165 bin tona çikmis olacak. Burada çesitli patates ürünleri yapacagiz” dedi. Torbali’da ayrica gidaya bagli olarak tarim sektöründe de faaliyetlerinin bulundugunu vurgulayan Özgörkey, “2003’de tohumculuk ve tarim alaninda arastirma ve gelistirme çalismalari yapmak amaciyla ‘Öztar Tohumculuk’ adli firmayi kurduk. Tarim Bakanligi’ndan verilen özel bir arastirma belgesine sahip olan sirketimiz, Torbali tesislerinde kurulu 1500 metrekare sera ve arastirma laboratuarlarinda faaliyet gösteriyor” diye konustu.