İki oyun peşine düştü

DSP'den milletvekili adayı olan Bekir Çetin doğup, yaşadığı Ormanköy'de sadece 6 oy aldı. Eşi, babası ve ablasının kendisine oy verdiğinden emin olan Çetin, 70 akrabasının olduğu mahallesinde kendi oyu haricinde sandıktan çıkan o iki oyun peşine düştü. TORBALI'DAN 1 Kasım seçimlerinde 3 milletvekili adayı çıkmıştı. AK Partili Atilla Kaya ve MHP'li Halit Dalgıç ve DSP'li [&hellip]

İki oyun peşine düştü

DSP’den milletvekili adayı olan Bekir Çetin doğup, yaşadığı Ormanköy’de sadece 6 oy aldı. Eşi, babası ve ablasının kendisine oy verdiğinden emin olan Çetin, 70 akrabasının olduğu mahallesinde kendi oyu haricinde sandıktan çıkan o iki oyun peşine düştü.

TORBALI’DAN 1 Kasım seçimlerinde 3 milletvekili adayı çıkmıştı. AK Partili Atilla Kaya ve MHP’li Halit Dalgıç ve DSP’li Bekir Çetin milletvekili olabilmek için süreçte yoğun bir çaba sarf etti. Demokratik Sol Parti İzmir İl Yönetiminde yer alan Ormanköylü Bekir Çetin de Genel Başkan Masum Türker tarafından DSP’den milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Ormanköy Mahallesi’nin köklü ailesi olan Çetin Ailesi’nin bir mensubu olan Bekir Çetin’e kendi doğup, büyüdüğü mahallesinden sadece 6 oy çıktı. Babası, eşi, ablası ve kendi oyunun DSP’ye olduğuna emin olan Çetin, mahallesindeki sandıkta kendi partisi için çıkan o iki oyun peşine düştü.

70 AKRABASI OY KULLANDI

Genel Başkanının kendisini aday olarak göstermesi karşısında gururlanan Bekir Çetin Torbalı ve bölgesinde seçim döneminde yoğun bir çalışma programı yürütmüştü. Zaman zaman Torbalı’da seçmenleri ile buluşan çetin oldukça sıcak bir şekilde karşılanmasına rağmen bu sonuç oy oranına yansımadı. Torbalı’da olduğu gibi kendi mahallesinde de hüsran yaşayan Çetin’in vekil adayı olduğu DSP’ye ilçede 101 oy çıkarken Bekir Çetin’in, mahallesi olan Ormanköy’de ise sandıktan DSP’ye sadece 6 oy çıktı. Mahallesindeki 188 seçmenden 70’inin akrabası olduğunu kaydeden Çetin’in birinci dereceden de çok sayıda akrabası mahallede yaşıyor. Dayı, teyze, amca ve kuzenleri de Ormanköy’de yaşarken Çetin’in eşi, babası ve ablasının kendi partisine oy verdiğinden emin. Kendi oyu dışında geriye kalan iki oyu araştıran Çetin, seçimden hüsranla ayrıldı.