İkinci el araç fiyatlarında büyük artış

Koronavirüs salgını ikinci el otomobil piyasasını da etkiledi. İlçede ikinci el araç satışları durma noktasına gelirken fiyatlarda da büyük oranda artış oldu

İkinci el araç fiyatlarında büyük artış

Çin’de ortaya çıkan ve dünya genelinde 200 ülkede görülen koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor. Diğer virüs türlerine kıyasla solunum ve temas yolu ile kolaylıkla bulaşabilen koronavirüs özellikle metabolizması zayıf olanları, yaşlıları ve kronik rahatsızlığı olanları etkiliyor. Virüse karşı henüz kesin sonuç veren bir tedavi yöntemi geliştirilemezken hastalığı yenenlerden alınan kan ile uygulanan tedaviyle iyileşme oranı da artmaya başladı. Uzmanlar koronavirüs tehlikesinin geçmesinin yakın bir tarihte mümkün olmayacağını belirtirken sosyal mesafe kuralı nedeniyle kapatılan işletmelerde ekonomik sorunlar baş göstermeye başladı. Sağlık konusunun dışında en fazla ekonomik sıkıntıları da beraberinde getiren koronavirüs tedbirleri ilçedeki ikinci el araç piyasasını etkiledi.
BORCU OLAN ARABASINI SATIYOR
Torbalı koronavirüs önlemleri çerçevesinde bine yakın işletme kapatıldı. Farklı alanlarda hizmet veren işletmeler salgın nedeniyle ekonomik açından zor günler geçiriyor. Birçok işletmenin koronavirüs yasaklarında borçları nedeniyle iflas edeceği öğrenilirken esnafın şuana kadar kira desteği talepleri cevapsız kaldı. Kapatılan işletmelerin yanı sıra mevcut açık sektörlerde hizmet veren dükkanlarda da işler durdu. Torbalı’da koronavirüs salgını sebebiyle ikinci el araç alım satımları dibe çakıldı. Araba alma hayali kuranlar virüs endişesi ile galerilere gitmez oldu. Araç alım satımının durduğu ilçede otomobil fiyatları da arttı. Galerilere araç bakmak için bile kimsenin gelmediği öğrenildi. Araç satışlarının durmasıyla sigorta şirketleri de çalışmalarını durdururken noterlerdeki yoğunlukta azaldı. Galerilere sadece kredilerini ve borçlarını ödeyemeyenlerin gelerek araçlarını sattığı bilgisine ulaşıldı.