Ikinci el otomobilde yasli arabaya ilgi yok

Son aylarda hareketli günler geçiren ikinci el otomobil sektöründe artik, yasli arabalar ilgi görmüyor. Eski Dogan, Sahin gibi arabalarin yerine 25 bin lira ve üstü degerindeki otomobiller revaçta. BEDELLI askerligin çikmasiyla birlikte en çok hareketlenen sektörlerin basinda ikinci el otomobil sektörü geliyor. Yaz döneminde durgunluk yasayan sektör temsilcileri, gerek alim gerekse satislardan bir hayli memnun. [&hellip]

Ikinci el otomobilde yasli arabaya ilgi yok

Son aylarda hareketli günler geçiren ikinci el otomobil sektöründe artik, yasli arabalar ilgi görmüyor. Eski Dogan, Sahin gibi arabalarin yerine 25 bin lira ve üstü degerindeki otomobiller revaçta.

BEDELLI askerligin çikmasiyla birlikte en çok hareketlenen sektörlerin basinda ikinci el otomobil sektörü geliyor. Yaz döneminde durgunluk yasayan sektör temsilcileri, gerek alim gerekse satislardan bir hayli memnun. 4 yildir Torbali’da hizmet veren Sahoglu Otomotiv, ikinci el otomobil alim satiminin yani sira rent a car hizmeti de sunuyor. Ikinci el otomobil piyasasinda hareketlenme yasandigini dile getiren isletme sahiplerinden Ridvan Yilmaz: “Geçtigimiz yil kis dönemine göre satis oranlarimiz gayet iyi. Özellikle 25 bin lira ve üzerindeki araçlar büyük talep görüyor. Artik eski araçlar ilgi görmüyor. Vatandas, 2006 ve üstündeki arabalari tercih ediyor” diye konustu.

 5-6 BIN LIRAYA ARABA BULMAK ZOR

Ikinci el oto alim ve satiminin yani sira takas da gerçeklestirdiklerini belirten Ridvan Yilmaz, her türlü ticari ve binek araçlarin alim ve satimini gerçeklestirdiklerini söyledi. Isletmeci Yilmaz, otomobil piyasasindaki hareketliligin yasandigini ifade eden Yilmaz, “Her sektörde oldugu gibi otomobil alim, satimi da arz ve talep meselesidir. Torbali’da 2. el otomobil piyasasindaki hareketlilik yeniden yükselise geçti. Yilin son günlerine gelirken, bedelli askerligin çikmasiyla, sektör daha da hareket kazandi. Otomobil almak isteyenlerin ortak tercihi, yakiti az, temiz ve az kullanilmis oluyor. Daha önceki yillarda 5-6 bin liraya da ikinci el otomobil bulunuyordu. Ama o araçlarin dönemi artik bitmek üzere. Vatandas araba almisken ‘en iyisini alayim’ düsüncesinde. Bu nedenle limitlerini zorluyor ve yillarca kendisine masraf çikarmayacak arabayi tercih ediyor” seklinde konustu.

 KIS DÖNEMI BEREKETLI GEÇIYOR

Ust düzey otomobillerin tercih edildiginin altini çizen Ridvan Yilmaz, son dönemlerde lüks araçlar sattiklarini söyledi. Yeni model araçlarin masrafinin da az oldugunu kaydeden Yilmaz: “Artik, 2006 ve 2012 yillari arasindaki araba modelleri tercih ediliyor. Galerici olarak eski model araçlardan para kazanamiyorduk. Zaten piyasasi oldukça düsüktü. Bir de masrafliydi ve kazanç orani oldukça azdi. Yeni arabalar daha revaçta. Hem alimlarda hem de satislarda oldukça hareketli bir dönem geçiriyoruz” diye konustu. Müsteri memnuniyetini üst seviyede tuttuklarini dile getiren Ridvan Yilmaz, alim-satimlarda herhangi bir sikinti yasandiginda aninda çözdüklerini söyledi. Genç isletmeci, sektörde öncü bir firma olmayi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

GÖKHAN YALKALK