İl Sağlık Müdürü: Torbalı çok şanslı
İZMİR’DE küçük menderes havzasının en büyük sağlık kurumu olma özelliğini taşıyan ve 2017 yılının Eylül ayında Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımı ile açılışı gerçekleştirilen 250 yataklı yeni Torbalı Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte sağlık alanında Torbalı deyim yerindeyse çağ atladı.
Türkiye’de hizmet veren çoğu 2’inci basamak devlet hastanelerinde uygulanmayan ‘Pıhtı eritici’ (Trombolitik) tedavi yöntemiyle iki ayrı hastaya hayat veren dokunuşların ardından İl Sağlık Müdürlüğü’de harekete geçti. Sağlık alanında İzmir’de geniş yankı uyandıran bu tedavi yönteminin ardından İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Bediha Salnur, Torbalı’ya bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Torbalı Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Dr. Salnur’a, İzmir Tıp Hizmetleri Başkanı Anıl Esen, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Yenal Tuğrul ve Destek Hizmetleri Başkanı Mehmet Alper de eşlik etti.
PERSONEL EKSİKLİĞİ GÜNDEMDE
Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Topçu ve ekibinin kapıda karşıladığı sağlık heyeti, Genel Cerrahi başta olmak üzere Üroloji, Yoğun Bakım, Patoloji, Hemodiyaliz, Radyoloji, Tomografi, Beyin Cerrahi, Kadın Doğum, Ortopedi ve Travmatoloji gibi hizmet veren her servisi en küçük ayrıntısına kadar inceledi. Ayrıca önümüzdeki hafta açılacak olan Palyatif Bakım Servisi’ndeki eksiklerin giderilmesi için de düğmeye basan İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Bediha Salnur, Başhekim Şenol Topçu’nun personel eksikliği konusundaki sıkıntılarına kulak tıkamadıklarını belirtti. Hastanedeki incelemelerinin ardından gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Dr. Salnur, detaylı inceleme fırsatını ilk kez bulduğunu kaydetti. Torbalı’da böylesine bir hastanenin hizmet veriyor olması nedeniyle ilçe halkının çok şanslı olduğunu ifade eden Dr. Salnur,Torbalı halkı adına mutlu olduğunu söyledi.
SAĞLIK DEVRİMİ
Sağlık alanında artık Torbalı’nın çağ atladığının altını çizen İzmir İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Bediha Salnur, “Allah her şeyden önce herkese sağlık, mutluluk ve huzurlu günler versin. Ama Torbalı halkı ihtiyaç duyarsa bu bölgede sahip oldukları hastaneye gönül rahatlığıyla gelebilir. Çünkü burada var olan imkanlar, açıkçası İzmir’de hizmet veren çoğu hastanede bulunmuyor. Endoskopi, kolosnokopi ve psikiyatri hastaların rehabilitasyonu dahil olmak üzere diyaliz hizmetleri ile acil bölümünün geniş ve fiziki imkanlarıyla müşahede odalarında hastalara anında müdahale imkanları gibi geniş hizmetler, anca eğitim ve araştırma hastanelerinde olur. Zaten önümüzdeki hafta açılacak olan Palyatif Bakım Servisi, bölgede başlı başına bir sağlık devrimi.” diye konuştu.
ÇOK ŞANSLI
Torbalı’nın nüfusunu ve hastanenin fiziki alan yeterliliğinin gözönüne alındığında görevli personel sayısının yetersiz olduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Bediha Salnur, açığın giderilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini bildirdi. İleriye yönelik planlarından bahseden Dr. Salnur, hastaneye kardiyovasküler ve cerrahi gibi çeşitli bölümler için bir takım çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Torbalı Devlet Hastanesi’nde görevi başında olan sağlık çalışanlarını yürekli bir o kadar da hizmet etmeye gönüllü bir ekip olarak niteleyen Dr. Salnur, “Diğer hastanelerimizde yapılamayan çok özellikli spesifik ameliyatların ve girişimlerin bu hastanede yapılıyor olması, ekibin ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Bu açıklamamda oldukça samimiyim. Bazı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’nde bile yapılmıyor bu müdahaleler. Bu açıdan Torbalı halkı gerçekten çok şanslı diyebilirim” ifadesinde bulundu. Murat CAN