İmam Hatip olacak

Cemaate yakın olduğu gerekçesi ile kapatılan ve Milli Eğitim'e devredilen Özel Olgun'un akıbeti netleşiyor. Okulun fiziki mekan sorunu yaşayan Necip Fazıl Kısakürek Ortaokuluna tahsis edileceği öğrenildi.

İmam Hatip olacak

15 Temmuz darbe girişiminin tüm ülkede yankıları sürerken, ardından yapılan operasyonlara bağlı olarak ilgili kuruluşlardaki değişimler de sürüyor. 15 Temmuz’un ardından cemaate yakınlığı ile bilinen Özel Olgun İlköğretim Okulu’na emniyet tarafından operasyon yapılmış, kurum içindeki tüm evrak, bilgisayar ve kamera kayıtlarına el konulmuştu. Son olarak hafta başında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk Bayrağı posterinin asıldığı okulun akıbeti kamuoyunda en çok merak edilen konuların başında geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na devredileceği kesinleşen okul için en güçlü seçenek olarak Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu’na tahsis edilmesi gündemde. Bu yıl ilk mezunlarını veren okul, bina sıkıntısı yaşıyor.

İHTİYACA CEVAP VERMİYOR

4 yıl önce eğitim öğretim hayatına başlayan ve geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu en büyük sıkıntısı bina sorunu. Cengiz Topel Ortaokulu ile aynı bahçeyi paylaşan okul, fiziki mekân yetersizliği nedeniyle kayıt taleplerine cevap veremiyor. Kara kara ne yapacaklarını düşünen okul yetkilileri, Özel Olgun binasının kendilerinetahsis edilebileceğinin gündeme gelmesi ile büyük sevinç yaşamaya başladı. Devir işlemi kesinleşirse İmam Hatip Ortaokulu 2016-2017 eğitim öğretim yılında yeni binasında eğitim verecek.4 yıl boyunca elde ettiği başarılarla ilçenin gururu olan okul, Kasım ayında yapılan TEOG sınavında Türkiye birincisi çıkarmıştı. Aynı şekilde bir öğrencisi Arapça şiir okuma yarışmasına il birincisi olmuştu. Ayrıca TEOG sınavında okul, ilçede üçüncü, 40 imam hatip arasında birinci olmuştu. SERKAN GÜNBAY

 OKUL YÖNETİCİLERİ GÖZALTINDA

Özel Olgun İlköğretim Okulu ile ilgili İmam Hatip’e devredilmesi gündemde iken Emniyet de bir yandan okulun yöneticilerine yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Önceki akşam İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyon ile aralarında okulun yöneticileri de olan 15 kişilik bir grup gözaltına alındı. İçlerinde işadamlarının da olduğu ekip, bugün Adliye’ye çıkartılmak üzere gözaltında tutuluyor.