Imam Hatip Ortaokulu’nda KAYITLAR BASLADI

4+4+4 egitim sistemine geçilmesiyle Torbali’da Cengiz Topel Ilkokul ve Ortaokulu’nun bahçesindeki ek binada açilan Imam Hatip Ortaokulu’nda kayitlar devam ederken, ögrenci sayisi 40’i asti. MILLI Egitim Bakanligi’nin yapmis oldugu 4+4+4 egitim sistemine geçilmesiyle Torbali’da Cengiz Topel Ilk ve Ortaokulu’nun bahçesindeki ek binada açilan Imam Hatip Ortaokulu kayitlara basladi. Yeni egitim ögretim yilinda ilk ders zili [&hellip]

Imam Hatip Ortaokulu’nda KAYITLAR BASLADI

4+4+4 egitim sistemine geçilmesiyle Torbali’da Cengiz Topel Ilkokul ve Ortaokulu’nun bahçesindeki ek binada açilan Imam Hatip Ortaokulu’nda kayitlar devam ederken, ögrenci sayisi 40’i asti.

MILLI Egitim Bakanligi’nin yapmis oldugu 4+4+4 egitim sistemine geçilmesiyle Torbali’da Cengiz Topel Ilk ve Ortaokulu’nun bahçesindeki ek binada açilan Imam Hatip Ortaokulu kayitlara basladi. Yeni egitim ögretim yilinda ilk ders zili çalana kadar devam edecek olan kayitlara büyük bir ilgi var. Imam Hatip Ortaokulu için 41 kisi kayit yaparken, bu sayinin 50’yi geçmesi bekleniyor. Ögrenci sayisinda artis olursa, açilacak olan sube sayisi da 3’e yükselecek. Okul Müdürü Hüseyin Kirkar, kayitlar hakkinda genis bilgi verdi.

IKAMET SARTI ARANMIYOR

TORBALI Imam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Kirkar, ilkokuldan 4. sinifi bitirip 5. siniflara geçen ögrencilerinin kayit yaptirabileceklerini söyledi. Tam gün, karma egitim yapilacak okula, ilçe merkez, köy ve mahallelerdeki tüm 5. sinifa gidecek ögrenciler ikamet sarti aranmaksizin kayit yaptirabiliyor. Günde 8 saat olmak üzere haftada 40 saat ders yükü olacak. Normal ortaokullarla ders saati ve müfredat olarak hiçbir farklilik olmayip normal derslere ilaveten Kur’ani Kerim 2 saat, Arapça 4 saat, Hz. Muhammed’in (sav) hayati 2 saat, temel dini bilgiler 2 saat olmak üzere farkli dersler olarak okutulacak.

DINLENE DINLENE DERS

OKULDAN mezun olacak ögrenciler normal ortaokullar gibi 8. sinifta sinava girerek istedikleri tüm ortaögretim kurumlarini tercih edebilecek. Ilçede tam gün egitim verecek tek okul olma özelligine sahip olan Torbali Imam Hatip Ortaokulu’nda ögrenciler, saat 09.00’da derse baslayip, saat 16.00’da okuldan ayrilacak. Ögle tatili de bulunan ögrenciler, dinlene dinlene ders yaparken, hem sabah uykularini alacaklar hem de aksam geç vakitlere kadar okulda kalmayacak. Bu avatajlar, ögrencileri Imam Hatip Ortaokulu’nu tercih etmesinde bir etken.

EN BASARILI OKUL OLACAGIZ

17 Eylül’de kapilarini açacak olan okulun tabelasi asilirken, Torbali Belediyesi’nin katkilariyla boyabadana çalismalari da bütün hiziyla devam ediyor. Önümüzdeki hafta da sira ve masalar okula gelecek ve siniflara yerlestirilecek. Hüseyin Kirkar, Imam Hatip Ortaokulu olarak hedeflerini söyle açikladi: “Barisik bir çalisma ortami hazirlayarak, basariyi kurumsallastirmak ilçemizin basarili okullari arasinda yerimizi almaktir. Ögrenciler bilgi ve birikim ile diger ögrencilerin önünde olacak. Ayrica okulumuza gelen ögrenciler, milli ve manevi açidan temeli alip mezun olacaklar. Önümüzdeki yillarin basarili okullarindan biri olacagiz” dedi.