Imamlar ders vermeye basladi
Ögretmen açigi nedeniyle ilçede Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri için 8 imam görevlendirildi. Ögrencilerin magdur olmamasi için görevlendirilen imamlar, ders vermeye basladi. 4+4+4 Egitim Sistemi’nin hayata geçirilmesinin ardindan okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmeni açigi yasanmaya basladi. Seçmeli Kurani Kerim Dersi için ilçede 8 okulda derslere imamlar giriyor. Ilçe Milli Egitim Müdürü Ruhi [&hellip]
Ögretmen açigi nedeniyle ilçede Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri için 8 imam görevlendirildi. Ögrencilerin magdur olmamasi için görevlendirilen imamlar, ders vermeye basladi.
4+4+4 Egitim Sistemi’nin hayata geçirilmesinin ardindan okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmeni açigi yasanmaya basladi. Seçmeli Kurani Kerim Dersi için ilçede 8 okulda derslere imamlar giriyor. Ilçe Milli Egitim Müdürü Ruhi Gündogdu, ilçe ve köylerde bos geçen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ihtiyacini karsilamak, ögrenci magduriyetini gidermek ve saglikli bir sekilde egitim ögretimden faydalanmasini saglamak üzere ilçe müftülügünün talebi üzerine en az yüksek okul ve Ilahiyat Fakültesi mezunu imamlardan istifade edildigini söyledi.
1270 ÖGRENCI DINI DERSLERI SEÇTI
YENI egitim sisteminde Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nden elde edilen verilerde, Matematik Uygulamalari’ dersinin en çok seçilen ders oldugu görüldü. Ikinci sirada ise Yabanci Dil Dersi en çok seçilen ders olma özelligine sahip. Verilerine göre 15 seçmeli dersten 6’si üzerinde yogunlasma oldu. ‘Spor ve Fiziki Etkinlikler’, Yabanci Dil ve Matematik Uygulamalari dersleriyle birlikte, Kurani Kerim, Okuma Becerileri, Bilisim Teknolojileri ve Yazilim derslerine ögrencilerin yogun ilgisi olustu. Kurani Kerim 653, Hz. Muhammed’in Hayati 272, Temel Dini Bilgiler 346, Okuma Becerileri 600, Yazarlik ve Yazma becerileri 117, Yasayan Dil ve Lehçeler 0, Yabanci Dil 1366, Bilim Uygulamalari 378, Matematik Uygulamalari 1472, Bilisim Teknolojileri ve Yazilim 702, Görsel Sanatlar 182, Müzik 184, Spor ve Fiziki Etkinlikler 846, Drama 157, Zeka Oyunlari dersini ise 455 ögrenci seçti.
Sekiz imam derse giriyor
TUM bu alanlarindaki açiklari gidermeye çalisan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, 8 ayri okulda din derslerindeki açigi gidermek için yüksek okul mezunu imamlarin derslere girmesini sagladi. Özbey, Pancar, Ticaret Odasi 80. Yil, Cengiz Topel, Imam Hatip, Yeniköy, Çaybasi Ilkögretim Okulu ve Endüstri Meslek Lisesi’nde imamlar din derslerine girmeye basladi. Resmi olarak görevlendirilen imamlar, girdigi ders saati üzerinden ücret aliyor. Dersler için 8 imamin görevlendirildigini ifade eden Ilçe Milli Egitim Müdürü Gündogdu, ”Trafik, ilkyardim ve milli güvenlik derslerinde trafik polisi ve askeri personelden yararlaniliyorsa, ayni sekilde imamlarin da yasal mevzuat çerçevesinde sartlari tutan imamlarin derse girmeleri saglanmistir” dedi.