Issizler Halk Egitim'e kosuyor
Mesleki teknik kurslari da veren Torbali Halk Egitim Merkezi, kursiyerlere verdigi belge ile is imkâni sagliyor. Kalifiye olmadigi için is bulamayan gençler, Halk Egitim’deki kurslara katiliyor. TORBALI Halk Egitim Merkezi ilçe halkina her konuda egitim vermeye devam ediyor. Okuma – yazma kurslari, mesleki teknik egitim kurslari ve sosyal kültürel kurslarla Torbali halkina her alanda egitim [&hellip]
Mesleki teknik kurslari da veren Torbali Halk Egitim Merkezi, kursiyerlere verdigi belge ile is imkâni sagliyor. Kalifiye olmadigi için is bulamayan gençler, Halk Egitim’deki kurslara katiliyor.
TORBALI Halk Egitim Merkezi ilçe halkina her konuda egitim vermeye devam ediyor. Okuma – yazma kurslari, mesleki teknik egitim kurslari ve sosyal kültürel kurslarla Torbali halkina her alanda egitim veren Halk Egitim Merkezi büyük bir azimle çalisiyor. Son 10 yilda 5917 kisiye okuma yazma ögretildigini belirten Halk Egitim Merkezi Müdürü Selahattin Daver, okuma yazma ögrenen 5917 kisiden 1412 sinin 2. kademe egitime devam ederek ilkögretim diplomasi aldigini söyledi. Voleybol, halkoyunlari, Aerobik fitnes, Almanca, Rusça, Ingilizce ve Matematik gibi 53 dalda sosyal kültürel egitim veren Halk Egitim Merkezi bu alanda 2010 – 2011 egitim yilinda 8180 kursiyere belge verdi.
ISSIZ GENÇLERE IS UMUDU
MESLEKI teknik kurslari da veren Torbali Halk Egitim Merkezi kursiyerlere verdigi belge ile is imkâni sagliyor. Bilgisayar kullanimi, Temel muhasebesi, ari yetistiriciligi ve is güvenligi gibi 21 alanda mesleki teknik egitim kurslari da verildigini belirten Selahattin Daver, “2010 – 2011 egitim yilinda 1334 kursiyerimiz egitimlerini tamamlayarak belge alma hakki kazandi. Kursiyerlerimiz aldiklari egitim ve belge sayesinde kolaylikla is bulabilirler” dedi. Daha fazla alanda kurs vermek istediklerini belirterek, “Yeni projelerimiz var çalismalarimiz devam ediyor” diyen Daver, Torbali halkinin halk egitim merkezine gösterdigi ilgiden memnun.
HALK EGITIM MERKEZI MAHKÛMLARI EGITECEK
EGITIM çalismalarini cezaevine de tasimayi planlayan halk egitim merkezi, cezaevlerinde açmayi planladigi 1. ve 2. kademe okuma yazma kurslari, bilgisayar kullanimi, gül ve karanfil yetistiriciligi, baglama ve resim kurslariyla mahkûmlara hayat isigi olmayi planliyor. Açilacak kurslarla hem mahkûmlara egitim vererek topluma kazandirmayi hem de mahkûmlarin cezaevinde çalisarak gelir elde etmesinin saglanmasi amaçlaniyor.